foto: Reuters/Scanpix/LETA
Interneta asprāši turpina izsmiet Dāvja Bertāna neveiksmi
Dāvis Bertāns krīt Dreimonda Grīna caurgājiena laikā.
Basketbols
2017. gada 30. maijs, 15:38

Interneta asprāši turpina izsmiet Dāvja Bertāna neveiksmi

LETA

Latvijas viens no labākajiem basketbolistiem Dāvis Bertāns nupat veiksmīgi noslēdzis savu debijas sezonu NBA, tomēr kāda latvieša epizode no NBA Rietumu konferences fināla trešās spēles starp Sanantonio "Spurs" un Goldensteitas "Warriors".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka vienā no trešā mača epizodēm viens no "Warriors" līderiem Dreimonds Grīns ar asu pretkustību devās caurgājienā pret Dāvi Bertānu un latvietis vienkārši aizslīdēja, nespējot tikt līdzi uzbrucējam. Šī epizode ļoti uzjautrināja Goldensteitas rezervistus, kuri nekautrējās izsmiet Latvijas izlases basketbolistu, bet tagad tam pašam ķērusies klāt arī kāda sporta joku lapa internetā "All Def Digital". Viņi izveidojuši klipiņu, kurā pēc līdzības tika izdomātas dažādas dzīves situācijas, kurās Dāvja misēklis būtu piemērots.

Kā ziņots, šajā pašā spēlē vairumam Latvijas basketbola līdzjutēju Bertāns palicis atmiņā ar pavisam citu mača momentu, kurā viņš iespaidīgi ietrieca bumbu grozā no augšas.

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka Bertāns un "Spurs" spēja aizkļūt līdz Rietumu konferences finālam, kurā gan sērijā pārliecinoši ar 0:4 piekāpās "Warriors". Sērijas gaitu lielā mērā ietekmēja, gan pirms dažām nedēļām savainojuma dēļ sezonu priekšlaicīgi noslēgušā Tonija Pārkera nespēlēšana, gan arī sērijas pirmajā mačā Kavai Lenarda gūtais savainojums.

NBA regulārajā čempionātā Bertāns laukumā gāja 67 spēlēs, kurās vidēji nospēlēja 12,1 minūti, iemeta 4,5 punktus un izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas. Bertāns četros mačos guva vismaz 15 punktus, bet rezultatīvākā cīņa debijas sezonā latvietim bija 7.janvārī, kad pret Šarlotes "Hornets" tika iemests 21 punkts.

Bertāns kļuva par pirmo latviešu basketbolistu, kurš spēlējis NBA konferences finālā, izslēgšanas turnīra rezultatīvākajā mačā tiekot pie 13 punktiem. Kopā latvietis izslēgšanas turnīrā 13 mačos vidēji nospēlēja 8,6 minūtes, kuru laikā izcēlās ar vidēji 2,8 punktiem un savāca 1,5 bumbas zem groziem.

Bertāns kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu pēc Andra Biedriņa, kurš piedalījies NBA izslēgšanas turnīrā. Biedriņš savulaik "play-off" mačos pārstāvēja Goldensteitas "Warrors" vienību, ar kuru 2007. un 2013.gadā sasniedza otro kārtu, līdz ar to Bertāns ir pirmais latvietis, kurš spēlējis konferences finālā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās