foto: EPA/LETA
Lebrons Džeimss pārspēj Maikla Džordana rekordu un iekļūst septītajā NBA finālā pēc kārtas
Lebrons Džeimss aizvadīja ļoti veiksmīgu sērijas piekto spēli un ieveda Klīvlendu finālā.
Basketbols
2017. gada 26. maijs, 10:05

Lebrons Džeimss pārspēj Maikla Džordana rekordu un iekļūst septītajā NBA finālā pēc kārtas

LETA

Pašreizējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempione Klīvlendas "Cavaliers" ceturtdien Austrumu konferences finālsērijas piektajā spēlē viesos pārliecinoši ar 135:102 (43:27, 32:30, 34:17, 26:28) sagrāva Bostonas "Celtics" komandu, trešo gadu pēc kārtas iekļūstot NBA finālā, savukārt Klīvlendas kluba līderis Lebrons Džeimss kļuva par līgas visu laiku "play-off" labāko punktu guvēju.

"Cavaliers" sērijā līdz četrām uzvarām svinēja panākumu ar 4-1, un finālā trešo gadu pēc kārtas mērosies spēkiem ar Goldensteitas "Warriors" vienību, kas kļuva par labāko komandu Rietumu konferencē.

Par mača varoni kļuva tieši Džeimss, kurš uzvarētāju labā guva 35 punktus, apsteidzot leģendāro Maiklu Džordanu NBA izslēgšanas spēļu visu laiku labāko punktu guvēju sarakstā. Lai labotu Džordana rekordu, Džeimsam šajā mačā vajadzēja gūt 28 punktus, ko viņš arī paveica trešās ceturtdaļas izskaņā, realizējot tālmetienu.

Tagad Džeimss "play-off" mačos ir guvis 5995 punktus, kamēr Džordans savulaik sameta 5987 punktus. Zīmīgi, ka Džeimss NBA finālā spēlēs jau septīto sezonu pēc kārtas, cenšoties tikt pie ceturtā titula.

Džeimss šajā mačā izcīnīja arī astoņas atlēkušās bumbas un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles.

Mača labākie momenti - video:

"Es spēlēju ar 23.numuru pateicoties Maiklam [Džordanam], ar basketbolu sāku nodarboties pateicotos Maiklam, jo vēlējos sasniegt ko līdzīgu kā viņš. Kad skatījos viņa spēli, uzskatīju viņu teju par dievu, tāpēc es nedomāju, ka varu būt kā viņš," pēc spēles Džeimss atgādināja, ka Džordans joprojām ir viņam ir kā elks.

Klīvlendas komandā 24 punktus sameta arī Kairijs Ērvings, bet Kevins Lavs guva 15 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas. Tikmēr "Celtics" rindās ar 23 punktiem rezultatīvākais bija Eiverijs Bredlijs.

"Cavaliers" aizvadīja ļoti pārliecinošu spēli, jau sākumā izvirzoties vadībā ar 14:5, pēc pirmās ceturtdaļas panākot 43:27, bet turpinājumā pārsvaru vēl palielinot, svinot drošu uzvaru. Pirmajā puslaikā viesi guva 75 punktus, kas bija labākais rādītājs izslēgšanas spēlēs kopš 2003.gada.

Klīvlendas komanda šosezon "play-off" ir uzvarējusi 12 no 13 spēlēm.

"Cavaliers" un "Warriors" NBA finālā spēlēs trešo gadu pēc kārtas. Pirms diviem gadiem izšķirošajā sērijā ar 4-2 uzvarēja Goldensteitas komanda, bet pērn Klīvlenda dramatiskā sērijā revanšējās ar 4-3, pirmo reizi kluba vēsturē tiekot pie NBA čempionu titula.

"Warriors" Rietumu konferences finālā ar 4-0 uzvarēja Dāvja Bertāna pārstāvēto Sanantonio "Spurs". Goldensteitas klubs šosezon "play-off" izcīņā ir uzvarējis visās 12 aizvadītajās spēlēs.