foto: Edijs Pālens/LETA
Balinskis: "Prieks, ka šāds bija mans pirmais čempionāts"
"Pat pirms pāris mēnešiem nebūtu iedomājies, ka būšu izlases pamatsastāva spēlētājs. Biju ļoti priecīgs un izbaudīju turnīru," teica Balinskis.
Hokejs
2017. gada 18. maijs, 15:43

Balinskis: "Prieks, ka šāds bija mans pirmais čempionāts"

LETA

Kaut Latvijas hokeja izlase ļoti sāpīgā veidā palika bez dalības pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, jaunais aizsargs Uvis Balinskis par to daudz nepārdzīvo, paužot, ka ir ļoti priecīgs par savām pirmajām pasaules meistarsacīkstēm.

Latvijas izlase pasaules čempionātu iesāka ar trim uzvarām pēc kārtas, bet nākamajos četros mačos piedzīvoja neveiksmes. Izšķirošajā mačā par vietu ceturtdaļfinālā Latvija otrdien saspringtā trillerī ar 3:4 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Vācijai, meistarsacīkstes noslēdzot desmitajā pozīcijā, kas ir labākais rādītājs kopš 2012.gada.

"Emocijas ir patīkamas. Ļoti interesanti aizvadīts čempionāts, pašam arī bija labs sniegums. Prieks, ka šāds bija mans pirmais čempionāts," sarunā pauda Balinskis. Tieši pēc Balinska metiena spēles ar Vāciju 57.minūtē Andris Džeriņš izvirzīja vadībā Latviju ar 3:2, tomēr pārsvars netika noturēts un 33 sekundes pirms beigām vācieši panāca izlīdzinājumu. "Bija ļoti patīkami, kad pēc mana metiena guva vārtus. Cerēju, ka noturēsim rezultātu līdz beigām, tomēr sekoja muļķīgs noraidījums. Tā ir tiesneša atbildība tādus dot vai nedot, bet visādi gadās."

Pasaules čempionātā Balinskis septiņās spēlēs izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, laukumā vidēji pavadot 14 minūtes un septiņas sekundes.

Tāpat viņš šosezon kļuva par stabilu spēlētāju Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienībā Rīgas "Dinamo", 21 mačā izceļoties ar diviem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm.

"Pat pirms pāris mēnešiem nebūtu iedomājies, ka būšu izlases pamatsastāva spēlētājs. Biju ļoti priecīgs un izbaudīju turnīru," teica Balinskis, slavējot izlases trenerus Bobu Hārtliju un Žaku Klutjē, kuri daudz strādājuši ar jaunajiem hokejistiem. "Hārtlijs ir lielisks treneris. Ļoti daudz iemācījos gan no viņa, gan Klutjē. Viņi īpaši daudz uzmanības pievērsa jaunajiem spēlētājiem, ļoti labi māk saliedēt komandu un motivēt mūs."

Balinskis pauda, ka nākamajā sezonā vairs nebūs junioru vecumā, bet kā savu galveno prioritāti nosauca tikšanu Rīgas "Dinamo" komandas sastāvā.