foto: Edijs Pālens/LETA
Merzļikins atvainojas par iepriekš teikto: "Nav tā, ka man Krievija ir pretīga"
Elvja Merzļikina sākotnējie izteikumi raisīja pamatīgu traci Krievijas informatīvajā telpā.
Sporta zvaigznes
2017. gada 17. maijs, 12:52

Merzļikins atvainojas par iepriekš teikto: "Nav tā, ka man Krievija ir pretīga"

LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins atvainojies par Krievijai veltītajiem neglaimošajiem izteikumiem, kas kaimiņvalstī izraisīja plašu ažiotāžu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirmdien Latvijas izlase pasaules čempionāta mačā spēkojās ar Krieviju, pirms tā valstsvienības pirmajam numuram izsakoties, ka viņam nepatīk Krievija.

"Man nepatīk Krievija un Kontinentālā hokeja līga (KHL). Nesekoju šai līgai un pat nezinu, kādas komandas tajā spēlē. Šajā valstī esmu bijis tikai reizi - pirms gada Maskavā," Krievijas mediji citēja Merzļikinu. "Varbūt, ka citas pilsētas ir lieliskas, tomēr no pirmā acu skata man ne visai patika. Maskava, protams, ir lieliska pilsēta, taču tur ir tik daudz cilvēku. Lai tiktu līdz arēnai, nepieciešams ļoti daudz laika."

Otrdien, kad Latvijas izlasei noslēdzās pasaules meistarsacīkstes, Latvijas izlases vārtsargs vēlreiz runāja ar Krievijas medijiem.

"Vēlējos atvainoties par saviem vārdiem, ka neieredzu Krieviju. Redzēju, ka kāds ir apvainojies," citēts Merzļikins. "Nebiju tā domājis un vēlējos vienkārši pateikt, ka mani pašlaik neinteresē KHL. Mans sapnis ir Nacionālā hokeja līga (NHL). Maskava man patika un nav tā, ka man Krievija ir pretīga."

Kā zināms, lielā mērā pateicoties Merzļikina sniegumam, Latvijas izlase uzvarēja pirmajās trijās pasaules čempionāta cīņās, tomēr noslēgumā pavisam nedaudz pietrūka, lai izlase pirmoreiz kopš 2009.gada kvalificētos pasaules čempionāta ceturtdaļfinālam.

Šajā turnīrā Merzļikins sešos mačos ielaida vidēji 1,98 ripas, atvairot 93,7% pretinieku metienu.

Latvijas hokeja meistarsacīkstēs vispirms ar 3:0 pārspēja Dāniju, pēcāk ar 3:1 tika pieveikta arī Slovākija un ar 2:1 grūtā cīņā uzvarēta Itālija. Pēdējo 15 gadu laikā pie trim uzvarām pamatlaikā pasaules čempionātā Latvijai izdevies tikt vēl tikai divos čempionātos, bet iepriekšējos divos turnīros kopā bija izcīnīta viena uzvara pamatlaikā.

Pēc šādas uzvaru sērijas Latvija turpinājumā ar 0:2 piekāpās Zviedrijai un līdzīgā cīņā ar 3:5 arī spēcīgajai ASV izlasei. Savukārt pirmdien tika ciests zaudējums ar 0:5 Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai Krievijai.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Latvijas izlase piedalījās 2009.gadā, kad Šveicē atkārtoja savu visu laiku labāko rezultātu un ierindojās septītajā vietā. Šāds sasniegums Latvijas izlasei padevies arī 1997. un 2004.gadā, bet pēdējos čempionātos labākais sasniegums ir desmitā vieta, kas iegūta 2012.gadā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās