foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas pretiniecēm Vācijai un Krievijai pievienojas NHL zvaigznes
Izcilu sezonu "Oilers" rindās aizvadījušais Leons Draizaitls.
Hokejs
2017. gada 12. maijs, 13:27

Latvijas pretiniecēm Vācijai un Krievijai pievienojas NHL zvaigznes

LETA

Latvijas pretiniecēm A apakšgrupas pēdējās cīņās Krievijai un Vācijai Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji pievienosies sestdien, līdz ar to viņi būs gatavi spēlēm pret latviešiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Krievijai palīgā dosies Vašingtonas "Capitals" uzbrucējs Jevgēņijs Kuzņecovs un aizsargs Dmitrijs Orlovs, bet Vācijas izlases rindas papildinās Edmontonas "Oilers" uzbrucējs Leons Draizaitls.

"Capitals" Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences pusfinālā ar 3-4 piekāpās pērnās sezonas Stenlija kausa ieguvējai Pitsburgas "Penguins", bet "Oilers" ar tādu pašu rezultātu Rietumu konferences pusfinālā zaudēja Anaheimas "Ducks".

Kā vēstīts, Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai Krievijas hokeja izlasei pasaules čempionātā nepalīdzēs tās potenciālais līderis Aleksandrs Ovečkins, taču uz valstsvienību izsaukti viņa komandas biedri "Capitals" rindās Kuzņecovs un Orlovs.

Kā Krievijas medijiem atklāja Znaroks, abi hokejisti Ķelnē gaidāmi sestdien.

Viņi šosezon "Capitals" rindās aizvadīja visas 82 regulārā čempionāta spēles un visus 13 Stenlija kausa mačus. Kuzņecovs šosezon regulārajā čempionātā guva 19 vārtus un veica 40 rezultatīvas piespēles, kamēr izslēgšanas turnīrā viņam pieci vārti un piecas rezultatīvas piespēles. Tikmēr Orlovs regulārā čempionāta spēlēs iemeta sešus vārtus un veica 27 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā viņam trīs rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Draizaitls Vācijā ieradīsies sestdien no rīta.

"Šobrīd esmu nedaudz sarūgtināts par "Oilers" zaudējumu izslēgšanas turnīrā. Nedaudz sekoju līdzi pasaules čempionāta spēlēm. Esmu iepriecināts, ka varu palīdzēt izlasei," IIHF citā Draizaitlu.

Draizaitls šosezon regulārajā čempionātā 82 spēlēs izcēlās ar 29 vārtiem un 48 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt Stenlija kausa izcīņā 21 gadu vecais hokejists 13 mačos pamanījās izcelties ar sešiem vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm.

Latvija ar Krieviju spēkosies pirmdien, bet mačs pret Vāciju būs otrdien, līdz ar to šie hokejisti būs gatavi stāties pretī latviešiem.

Kā vēstīts, Latvijas hokeja izlase šo turnīru iesāka kā nevienu citu pasaules čempionātu - trīs uzvaras pirmajās trijās spēlēs. Vispirms ar 3:0 pārspēta Dānija, pēcāk ar 3:1 pieveikta arī Slovākija, otrdien grūtā cīņā ar 2:1 uzvarēta arī A apakšgrupas vājākā komanda Itālija, taču ceturtdien ciests zaudējums 0:2 Zviedrijai.

A apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar 11 punktiem četrās spēlēs ieņem Krievija, kurai ar deviņiem punktiem seko Latvija un ASV. Ceturtā ar septiņiem punktiem ir Zviedrija, kam ar pieciem punktiem seko Vācija, bet četri punkti ir Slovākijai. Tikmēr uzreiz aiz pirmā sešinieka Dānijai ir divi punkti, bet Itālijai - viens.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 16.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās