foto: LETA
Kapteinis Daugaviņš: "Varam apspēlēt arī Zviedriju un Krieviju!"
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Kaspars Daugaviņš viiesnīcā ''Maritim'' Ķelnē, kurā pasaules hokeja čempionāta laikā dzīvo Latvijas hokeja izlase.
Hokejs
2017. gada 9. maijs, 22:54

Kapteinis Daugaviņš: "Varam apspēlēt arī Zviedriju un Krieviju!"

LETA

Latvijas hokeja izlasei šī pasaules čempionāta ievadā bija ļoti parocīgs spēļu kalendārs, tomēr turpinājumā komanda var apspēlēt arī Zviedriju un Krieviju, uzskata valstsvienības kapteinis Kaspars Daugaviņš.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas izlase otrdien izcīnīja trešo uzvaru trijās pasaules čempionātā aizvadītajās cīņās, itāļus pārspējot ar 2:1 (1:1, 0:0, 1:0). Pirms tam komanda bija apspēlējusi arī Dāniju un Slovākiju.

"Sen mums nav bijis tāds kalendārs, jo vienmēr sākām ar lielajām komandām, patērējot daudz spēka," portāls "championat.com" citē Daugaviņu. "Savācām vienu punktu, bet uz spēlēm ar svarīgākajiem konkurentiem vairs nepietika spēka. Savukārt tagad ir deviņi punkti un turpinājumā varēsim iet uz visu banku."

"Neuztveram sevi kā sensāciju. Iepriekšējos čempionātos mums bija problēmas ar sastāvu, daudz traumu, tomēr šogad izveidojies labs kolektīvs un ir lieliskas četras maiņas, kas visas var izšķirt maču. Esam noskaņojušies uz ceturtdaļfinālu," uzsvēra Latvijas izlases kapteinis, kā lielu plusu nosaucot divus mēnešus ilgo gatavošanos pirms turnīra. "Lielākā daļa Latvijas izlases hokejistu iepriekš nebija spēlējuši pēc kanādiešu sistēmas, tāpēc sākumā uz ledus bija šausmas, tomēr pakāpeniski [galvenais treneris Bobs] Hārtlijs mūs apmācīja. Tagad visiem ir skaidrs, kur skriet, ko darīt."

Pēc mača ar Itāliju hokeja fani nonāk ekstāzē 2017. gadā

Pēc trešās uzvarētās spēles hokeja čempionātā, mūsējo fani devās ielās atzīmēt grandiozo notikumu.

gallery icon
34

Turnīra turpinājumā Latvijas izlase spēkosies ar potenciālajām grupas favorītēm Zviedriju, ASV un Krieviju, bet apakšgrupu turnīra noslēgumā nākamajā otrdienā gaida duelis ar Vāciju. Latvijai pašlaik jau ir deviņi punkti, bet ceturtdaļfināla sasniegšanai pēdējos gados allaž pieticis ar 10-11 punktiem.

"Gadiem esam pierādījuši, ka varam apspēlēt jebkuru komandu - vai tā ir Zviedrija, vai Krievija. Ar zviedriem gan mums bijušas lielas problēmas, jo viņiem ir dīvains hokejs - visu laiku griež maču, mainās vietām. Viņus neviens pasaulē nevar saprast," teica hokejists.

Latvijas izlase smagā cīņā uzvar Itālijas hokejistus

Latvijas hokeja izlase ar ofensīvu trešajā trešdaļā prata izcīnīt uzvaru pamatlaikā pret Itāliju ar 2:1. Mūsu valstsvienība ātri vien nonāca ...

gallery icon
43

Pēc uzvaras pār Itālijas izlasi Latvija ir atguvusi A apakšgrupas līderes godu, jo ieguvusi maksimāli iespējamos deviņus punktus trijās spēlēs, bet tai ar astoņiem punktiem seko Krievija. Seši punkti ir ASV, savukārt ceturtā ar četriem punktiem ir Zviedrija, kamēr ar trim punktiem seko Vācija. Tikmēr divi punkti ir Slovākijai, kamēr viens - Itālijai, bet Dānija punktus vēl nav ieguvusi.

Brāļi Bukarti parāda, kā mūsu hokejisti dzīvo Ķelnē

Latvijas hokeja izlase, kura pasaules čempionātā Ķelnē pirmajos divos mačos izcīnījusi divas uzvaras pamatlaikā, lielāko daļu sava brīvā laika pavada ...

gallery icon
41

Kā vēstīts, Latvijas izlase pasaules čempionātu bija iesākusi ar divām uzvarām. Vispirms komanda ar 3:0 uzveica Dāniju un ar 3:1 arī Slovākiju. Pirms tam vienīgo reizi Latvijas izlase pasaules čempionātu ar panākumu bija sākusi 2014.gadā Minskā, bet šogad tiek aizvadīts pārliecinoši veiksmīgākais čempionāta ievads vēsturē.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās