foto: AP/Scanpix/LETA
Nežēlīgais "play-off": pēc aizsarga rupjības NHL un "Penguins" zvaigzne gūst galvas traumu
Sidnijs Krosbijs pēc traumas gūšanas pats saviem spēkiem nebija spējīgs pamest laukumu.
Hokejs
2017. gada 2. maijs, 12:11

Nežēlīgais "play-off": pēc aizsarga rupjības NHL un "Penguins" zvaigzne gūst galvas traumu

LETA

Pašreizējās Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa īpašnieces Pitsburgas "Penguins" lielākā zvaigzne Sidnijs Krosbijs pirmdien guva galvas traumu un vienība pagarinājumā piekāpās Vašingtonas "Capitals".

Austrumu konferences pusfināla sērijas trešajā cīņā "Penguins" savā laukumā piedzīvoja neveiksmi ar rezultātu 2:3 (0:1, 0:0, 2:1, 0:1), sērijā līdz četrām uzvarām gan joprojām esot priekšā ar 2-1.

29 gadus vecais Krosbijs, kurš neilgi pirms tam tika nosaukts kā viens no trim pretendentiem uz šīs sezonas līgas vērtīgākā spēlētāja balvu jeb Hārta trofeju, laukumu pameta pirmajā trešdaļā, kad pēc uzbrukuma balansu zaudējušā spēlētāja galvā ar rokām ietriecās pretinieku aizsargs Mets Niskanens.

Krosbijam iepriekš karjerā bijusi problēma ar smadzeņu satricinājumiem un pēc pirmdienas incidenta viņš laukumā vairs neatgriezās. Pēc spēles "Penguins" galvenais treneris Maiks Salivans nevarēja izteikties par traumas nopietnību.

"Es labāk neizteikšu savu viedokli par šo," pauda Salivans.

Aizvadītajā mačā "Capitals" iemeta pirmos divus vārtus, izceļoties Niklasam Bekstremam un Jevgeņijam Kuzņecovam, tomēr "Penguins" veica lielisku atspēlēšanos pamatlaika priekšpēdējā minūtē, kad 48 sekunžu laikā izcēlās Jevgēņijs Malkins un Džastins Šulcs.

Tomēr pagarinājumā "Capitals" komandai vajadzēja tikai četras minūtes, lai pagarinājumā uzvaras ripu iemestu Kevins Šatenkirks.

"Penguins" komanda bija uzvarējusi sērijas pirmajās divās spēlēs izbraukumā. Nākamo maču trešdien tā atkal uzņems savā laukumā.

"Es ceru, ka viņam viss ir labi. Noteikti nevēlējos viņu savainot," pauda Niskanens.

"Penguins" un "Capitals" mača labākie momenti - video:

Krosbijs aizvedis "Penguins" komandu līdz diviem Stenlija kausiem un arī Kanādas izlasi līdz diviem olimpisko spēļu zeltiem, kā arī pērn palīdzēja valstsvienībai triumfēt Pasaules kausā.

Krosbijs savu līdz šim nopietnāko smadzeņu satricinājumu guva 2011.gada "Ziemas klasikas" spēlē, ar tā sekām cīnoties nākamās divas sezonas. Pērn pavasarī "Penguins" tika pie Stenlija kausa, bet Krosbiju atzina par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, tomēr šīs sezonas sākumā viņš atkal vairākos mačos nevarēja piedalīties, jo treniņā guva smadzeņu satricinājumu.

Regulārajā sezonā Krosbijs piedalījās 75 mačos, kuros izcēlās ar 44 vārtiem un 45 rezultatīvām piespēlēm, kļūstot par otro rezultatīvāko spēlētāju. Izslēgšanas turnīrā viņš līdz šim septiņos mačos guvis četrus vārtus un izpildījis septiņas rezultatīvas piespēles, rezultativitātē atpaliekot vienīgi no komandas biedra Malkina.

Pirmdien par šīs sezonas līgas vērtīgākā spēlētāja balvas finālistiem tika nosaukti Krosbijs, Edmontonas "Oilers" centrs Konors Makdeivids, kā arī Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs Sergejs Bobrovskis.