foto: Twitter.com @FCBbasket
Mūsu jaunais talants Rodions Kurucs pieteicies NBA draftam
Netiek gan izslēgta iespēja, ka Rodions vēlāk varētu atteikties no drafta un mēģināt pēc gada vai diviem, jo šosezon viņš nav spēlējis Eiropas basketbola augstākajā līmenī.
Basketbols
2017. gada 18. aprīlis, 12:51

Mūsu jaunais talants Rodions Kurucs pieteicies NBA draftam

LETA

Talantīgais Latvijas basketbolists Rodions Kurucs pieteicies šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, pavēstīja spēlētāja aģents Artūrs Kalnītis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Patlaban 19 gadus vecais Kurucs šosezon pārstāv Barselonas "Lassa", kuras rindās piedzīvoja debiju ULEB Eirolīgā, bet ikdienā pārstāv kluba otro vienību, kas spēlē Spānijas pēc spēka otrajā līgā. Tajā viņš 24 mačos vidēji izcēlies ar 9,5 punktiem un 2,8 atlēkušajām bumbām.

Iepriekš vairāki autoritatīvi NBA drafta prognožu sarakstu sastādītāji šī gada klubu izvēlē Kurucam paredz vietu drafta pirmajā kārtā, kurā divas izvēles būs arī šosezon līgas izteiktai pastarītei "Nets".

Interneta izdevums "The Vertical" Kurucu savā 2017.gada NBA drafta prognozē ierindo 21.vietā, kamēr interneta vietņu "draftexpress.com" un "NBAdraft.net" vērtējumā Kurucs ir ierindots 22 un 23.pozīcijā.

Vieta draftā tiek prognozēta arī Anžejam Pasečņikam, kurš spēlē Spānijas klubā Grankanārijas "Herbalife", tomēr pagaidām vēl nav publiski zināms vai viņš draftam pieteiksies, bet to jau iepriekš paveicis jaunais talants Verners Kohs, kurš spēlē Čehijā.

Šī gada NBA drafts norisināsies 22.jūnijā, bet savus pieteikumus basketbolisti var izdarīt līdz šīs nedēļas beigām. Pēc tam starptautiskajiem spēlētājiem līdz 12.jūnijam būs iespēja savas kandidatūras atsaukt, lai pretendētu citu gadu, bet spēlētājus, kas sasnieguši 22 gadu vecumu, var draftēt automātiski.

Pērn savas kandidatūras pirms drafta atsauca Pasečņiks un Rolands Šmits

Līdz šim NBA drafta vēsturē ir izraudzīti četri Latvijas basketbolisti. 2004.gadā ar kopējo 11.numuru Goldensteitas "Warriors" izraudzījās Andri Biedriņu, bet 2011.gadā ar 42.numuru Indiānas "Pacers" izvēlējās Dāvi Bertānu, kurš gan uzreiz pēc tam nonāca Sanantonio "Spurs" paspārnē. Savukārt 2013.gadā Jāni Timmu ar 60.numuru izraudzījās Memfisas "Grizzlies", lai gan tagad tiesības uz latvieti pieder Orlando "Magic" komandai. Tikmēr visaugstāk izraudzītais latvietis ir nu jau par zvaigzni kļuvušais Kristaps Porziņģis, kuru ar ceturto numuru 2015.gada draftā izvēlējās Ņujorkas "Knicks".

Savukārt NBA ir spēlējuši četri latvieši - Gundars Vētra, kurš 90.gadu sākumā neilgu brīdi pārstāvēja Minesotas "Timberwolves", Biedriņš, Porziņģis un kopš šīs sezonas arī Bertāns.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās