Latvija salauž Zviedriju
Hokejs
2009. gada 28. aprīlis, 11:19

Latvija salauž Zviedriju

Jauns.lv

Latvijas izlases hokejista Mārtiņa Karsuma spēka paņēmiens pret Zviedrijas valstvienības hokejistu Tobiasu Enstrēmu. Pēc spēles zviedram konstatēja ielauztu žokli un smadzeņu satricinājumu.

Sportbox.ru

Apskatnieks Romāns Skvorcovs:

- Mārtiņa Karsuma sadursme ar Tobisasu Enstrēmu, pēc kuras zviedrs nokļuva dziļā nokdaunā, patiešām bija šausmīga. Taču latviešu uzbrucējam šajā epizodē bija jāiet līdz galam. Zīmīgi ir arī tas, ka zviedri, zaudējot divus aizsargus no sešiem, necentās atriebties.

Allhockey.ru

Zviedrijas izlases aizsargs Juhans Okermans:

- Protams, punkti ir jāgūst katrā spēlē, taču dažreiz labāk ir pārkāpt principus un nerīkot slaktiņu. Bija sajūta, ka pretinieki šīs uzvaras dēļ bija gatavi mūs nogalināt. Latvieši situācijās, kur vajag un kur nevajag, gāja uz kontaktu, centās pagrūst, "nosist" elpu... Bet Bernes ārēna jau tā nav ideāla - tur ir smacīgi, ledus kūst un gaiss kļūst mitrs. Enstrēmu iegrūda apmalē ar seju pēc restlinga likumiem. Kur bija tiesneši? Cilvēks piecas minūtes nevar piecelties, bet tiesnesis nesaskata pārkāpumu. Tas bija grūdiens uz apmali.

- Tātad jūs neesat apmierināts ar tiesāšanu?

- Pirmkārt, mēs neesam apmierināti paši ar sevi. Taču, ja sīku pārkāpumu un atklātas rupjības taktiku neaptur, tad ne tādas vien vēl sensācijas būs.

- Jūs sezonu pavadījāt KHL Jaroslavļas "Lokomotiv" rindās. Vai tiešām latviešu spēle jums bija pārsteigums?

- Jā, viņi visi spēlē Rīgā, bet čempionātā viņi tā nespēlēja. Krievijā par tādu paņēmienu, ar kādu "novāca" Enstrēmu, būtu noraidījums līdz spēles beigām un diskvalifikācija. KHL tiesāšanas līmenis ir augstāks. Bet te tiesāja vai nu pēc NHL vai ASV zemāko līgu likumiem. Pastāvīgi grūdieni, ķeksēšanas, sitieni pa seju un ķermeni...Taču tik un tā ar visu to mums vajadzēja uzvarēt.