Basketbols
2009. gada 12. jūnijs, 05:57

Ainars Zvirgzdiņš: „Prieks par agresīvo un skaisto aizsardzību”

Jauns.lv

Latvijas sieviešu basketbola izlases galveno treneri Ainaru Zvirgzdiņu ceturtdien Eiropas čempionāta spēlē gūtajā uzvarā pār Čehiju īpaši iepriecināja viņa vadītās komandas teicamā aizsardzība.

„Prieks par agresīvo un skaisto aizsardzību. Esam ceturtdaļfinālā un ceru, ka turpināsim ar tikpat skaistu spēli,” žurnālistiem teica Zvirgzdiņš.

Pret garajām Čehijas basketbolistēm Latvijas spēlētājām bija piekodināts spēlēt agresīvi aizsardzībā un ātri darboties uzbrukumā, stāstīja Zvirgzdiņš. Tāpat Latvijas spēlētājām treneris bija norādījis īpaši centīgi cīnīties par atlēkušajām bumbām. Tas Latvijas izlasei labi izdevās ne tikai aizsardzībā, bet arī uzbrukumā, jo Čehijas spēlētājas bija plaši izvietojušās, radot iespēju pretiniecēm tikt pie atlēkušajām bumbām.

Ne tik veiksmīgo pirmo ceturtdaļu Zvirgzdiņš skaidroja ar to, ka komanda vēl nebija iejutusies spēlē, bet vēlāk jau ieskrējās. Uzvara pār Čehiju viņu īpaši iepriecina tāpēc, ka Latvijas basketbolistes nekad iepriekš nebija pārspējusi šīs pretinieces.

Zvirgzdiņš nešaubās, ka Latvijas izlase ir lieliskā fiziskā formā, tāpēc atlikušajās grupas turnīra spēlēs līderes netiks īpaši pietaupītas. Ja būs nepieciešams, arī čempionāta rezultatīvākā spēlētāja Anete Jēkabsone-Žogota nākamajās cīņās pret Slovākiju un Spāniju laukumā varētu pavadīt pat 40 minūtes, uzsvēra Latvijas treneris. Tā kā spēles ir katru otro dienu, basketbolistēm pietiekot laika atgūt spēkus.

Savukārt Jēkabsone-Žogota ļoti pateicās skatītājiem, paskaidrojot, ka tieši tribīņu aktīvais atbalsts komandu dzina uz priekšu un palīdzēja veikt izšķirošo atrāvienu. Pārliecinošo uzvaru Jēkabsone-Žogota skaidroja ar Čehijas līderu veiksmīgu nosegšanu un ātro spēli, kas sāncenses nogurdinājis. No veiksmīgas aizsardzības tālāk arī sekojušas sekmes uzbrukumā.

„Tagad jādomā par nākamo spēli un šī jāaizmirst,” piebilda Jēkabsone-Žogota.

Uzvara 65:47 pār Čehijas izlasi Latvijai garantēja vietu Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā. Taču arī atlikušās spēles grupā sestdien pret Slovākiju un pirmdien pret Spāniju ir būtiskas, jo uzvaras palīdzētu tikt pie relatīvi vājākām pretiniecēm cīņā par vietu pusfinālā.

BNS