Latvietes turnīrā piedzīvo pirmo zaudējumu
Anete Jēkabsone – Žogota turpina būt rezultatīva, taču ar to nepietika
Basketbols
2009. gada 13. jūnijs, 22:48

Latvietes turnīrā piedzīvo pirmo zaudējumu

Jauns.lv

Latvijas sieviešu basketbola izlase sestdien ''Arēnā Rīga'' cieta pirmo zaudējumu Eiropas čempionāta (EČ) aizvadītajās piecās spēlēs ar 69:78 piekāpjoties Slovākijai, kas iniciatīvu pārliecinoši pārņēma otrajā puslaikā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

 Latvijas komanda izsēja otrās ceturtdaļas sākumā iegūto 13 punktu pārsvaru. Slovākietes pēc tam spēja gūt 11 punktus pēc kārtas. Ceturtajā ceturtdaļā Latvijas komanda no spēles nespēja gūt nevienu punktu gandrīz sešas minūtes kopš perioda sākuma. Otrajā puslaikā tika neizmantotas reālas izdevības un kļūdas sekmēja Slovākijas komandas pelnītu uzvaru.

Rezultatīvākā Latvijas vienībā bija Anete Jēkabsone-Žogota kas guva 20 punktus. Zuzanna Zirkova Slovākijas komandā izcēlās ar 24 punktiem.

Pirmdien atlikusi pēdējā spēle E grupā pret favorīti Spāniju, kurā viss izšķirsies, jo Latvija uzvarot var iegūt pirmo vietu grupā un relatīvi vājāku pretinieku ceturtdaļfinālā. Pirms pēdējās kārtas spēlēm šajā grupā Spānijai ir uzvaras visās četrās spēlēs, Slovākijai un Latvijai ir trīs uzvaras, Polijai un Grieķijai pa vienai uzvarai, bet Čehijai visās četrās spēlēs ir zaudējumi.

Zemāk par trešo vietu grupā Latvija nevar nokrist, taču trešā vieta varētu dot samērā neizdevīgus pretiniekos no reālākajām favorītēm no F grupas - Krieviju vai Franciju.

EČ basketbolā sievietēm:

* Latvija - Slovākija 69:78 (17:15, 19:17, 17:29, 16:17)

Latvija: Jēkabsone-Žogota 20, Baško 14+7 AB, Tāre 11, Tamane 10, Kārkliņa 5, Krūmberga 4, Putniņa 3, Jansone 2

Slovākija: Zirkova 24, Gjurči 17, Kupčikova 8, Vinuhalova 8, Lāskova 8, Jurčenkova 6, Camoka 4, Palusna 2, Hričkova 1+8 AB

AB - atlēkušās bumbas

BNS/ Foto: Juris Vaidakovs