Sjēnas klubs uzvar Itālijā
Terels Makintairs apspēlē visus ne tikai Itālijā, bet tiek garām arī Latvijā spēlējušajam Maskavas „armijniekam” Džonam Robertam Holdenam
Basketbols
2009. gada 17. jūnijs, 08:52

Sjēnas klubs uzvar Itālijā

Jauns.lv

Par Itālijas čempionvienību basketbolā otrdien kļuva Sjēnas „Montepaschi” komanda, kas svinēja pārākumu visās četrās finālsērijas spēlēs.

Pēdējā, ceturtajā mačā ar Milānas „Armani Jeans” vienību „Montepaschi” izbraukumā jau pirmajā ceturtdaļā izvirzījās vadībā ar rezultātu 32:9, bet visā mačā triumfēja ar 82:47.

Uzvarētājiem 15 punktus guva lietuvietes Krištofs Lavrinovičs, bet ar 14 punktiem palīdzēja Madrides „Real” ļoti interesējošais Romains Sato, savukārt milāniešiem 13 punkti Deividam Havkinsam.

Pirms tam pirmajā spēlē „Montepaschi” uzvarēja ar 80:57, otrajā svinēja pārākumu ar rezultātu 79:66, savukārt trešajā spēlē triumfēja tikai ar 73:72.

Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju atzina Sjēnas „Montepaschi” amerikāņu saspēles vadītāju Terelu Makintairu.

Sjēnas klubs šajā sezonā bija galvas tiesu pārāks par jebkuru citu Itālijas basketbola klubu, jo regulārās sezonas 30 spēlēs viņi izcīnīja 29 uzvaras, bet regulārā čempionāta otrās vietas ieguvēji Romas „Lottomatica” no 30 spēlēm uzvarēja 20. Arī izslēgšanas spēlēs „Montepaschi zudējumu rūgtumu neizjuta un uzvarēja visas desmit spēles.

„Montepaschi” vienība Itālijas čempionātā uzvarēja trešo reizi pēc kārtas un ceturto vienības pastāvēšanas vēsturē.

Izmantotie resursi: eurobasket.com

kasjauns.lv/ Foto: AFP