Baltkrievija un Spānija gaida pretinieces pusfinālā
Basketbols
2009. gada 17. jūnijs, 23:00

Baltkrievija un Spānija gaida pretinieces pusfinālā

Jauns.lv

Baltkrievijas basketbolistes kā pirmās iekļuva Eiropas čempionāta (EČ) pusfinālā, jo dramatiskā ceturtdaļfināla spēlē pagarinājumā ar 70:68 uzvarēja Slovākiju, bet Spānijas basketbolistes pārliecinoši ar 61:42 pārspēja Itālijas izlasi.

Lielāko daļu spēles laika atrodoties vadībā, baltkrievietes uzvaru izrāva tikai papildlaikā, jo pamatlaiks beidzās neizšķirti 60:60. Piedevām slovākietes bija tuvu uzvarai, taču pamatlaika beigās pietrūka viena precīza Lusijas Laškovas soda metiena.

Pēc puslaika Baltkrievija atradās vadībā ar 36:23, bet trešajā ceturtdaļā pēc septiņām nospēlētām minūtēm slovākietes uz mirkli pārņēma iniciatīvu ar 42:41. Vēlreiz viņas vadībā bija pamatlaika beigās. Pagarinājumā Baltkrievijas izlase realizēja sešus soda metienus, bet slovākietēm divreiz garām meta komandas līdere Zuzanna Žirkova.

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 13 punktiem bija Anastasija Veremejenka, bet Natālija Marčanka pretinieču grozā iemeta 12 punktus. Slovākijas izlases labā Žirkova guva 23 punktus.

Dienas otrās spēles sākumā itālietes spēja izvirzīties vadībā ar 12:1, bet pēc puslaika pretiniecēm zaudēja tikai ar vienu punktu - 28:29. Tomēr cīņas otrajā pusē 2007. gada Eiropas vicečempiones no Spānijas pilnībā kontrolēja notikumus laukumā, pretiniecēm ļaujot gūt tikai 14 punktus.

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 10 punktu guvumu bija Anna Montanjana, bet Itālijas izlases rindās Laura Makji guva 18 punktus.

Pusfinālā piektdien Spānija spēlēs pret Latvijas un Krievijas ceturtdaļfināla spēles uzvarētājām, kura notiks ceturtdien.

Baltkrievijas izlase savas pretinieces pusfinālā uzzinās ceturtdien, kad ceturtdaļfināla maču aizvadīs Francijas un Grieķijas izlases, bet spānietes spēlēs pret Latvijas un Krievijas spēles uzvarētājām.

BNS