Ēģiptieši sagādā sensāciju
Futbols
2009. gada 19. jūnijs, 10:09

Ēģiptieši sagādā sensāciju

Jauns.lv

Ēģiptes valstsvienība ceturtdien Konfederāciju kausa izcīņas futbolā B apakšgrupas spēlē ar rezultātu 1:0 (1:0) sensacionāli pārspēja Itālijas izlasi, ievērojami samazinot itāļu izredzes iekļūt turnīra pusfinālā.

Itāļi jau no paša spēles sākuma centās aktīvi uzbrukt, pie jebkuras izdevības izdarot sitienus pa pretinieku vārtiem, tomēr vārtsargu Esamu El-Hadari viņiem pārspēt nebija pa spēkam. 40.minūtē Mohameds Homoss pēc Mohameda Abutrikas centrējuma ar galvu trieca bumbu vārtos, gūstot uzvaras vārtus.

Itālijas futbolistiem, par spīti izmisīgajiem centieniem gūt vārtus, rezultātu izlīdzināt tā arī neizdevās, un mačs noslēdzās ar rezultātu 1:0 Ēģiptes labā.

Otrā ceturtdienas B apakšgrupas mačā savu otro uzvaru šajā turnīrā izcīnīja Brazīlijas izlase, ar rezultātu 3:0 (2:0) pārspējot ASV valstsvienību un nodrošinot sev vietu sacensību pusfinālā. Savukārt šīs grupas pirmās kārtas mačos pirmdien Brazīlijas valstsvienība sīvā cīņā ar rezultātu 4:3 pieveica Ēģiptes izlasi, bet ASV futbolisti ar 1:3 piekāpās Itālijas komandai.

Itālijas izlasei pēc piedzīvotā zaudējuma krietni samazinājušās cerības iekļūt šī gada Konfederāciju kausa izcīņas pusfinālā. Brazīlija šobrīd atrodas B apakšgrupas līderpozīcijā ar sešiem izcīnītiem punktiem, bet Ēģiptes un Itālijas rēķinā ir pa trim punktiem, kamēr ASV komanda pie punktiem pagaidām nav tikusi.

Lai kvalificētos pusfinālam, itāļiem svētdien jāgūst vismaz viens punkts cīņā ar spēcīgo Brazīlijas valstsvienību un jācer, ka ASV izlase pārspēs Ēģipti.

2009.gada Konfederāciju kausa izcīņa turpināsies sestdien, kad Irākas izlase tiksies ar Jaunzēlandi, bet Spānija mērosies spēkiem ar DĀR futbolistiem.

Iepriekšējā Konfederāciju kausa izcīņas turnīrā, kas 2005.gadā notika Vācijā, triumfēja Brazīlija, kas finālā ar 4:1 (2:0) pārliecinoši pārspēja Argentīnas valstsvienību.

LETA/ Foto: LETA/AFP

­