Citi sporta veidi
2009. gada 29. jūnijs, 23:42

Federers tuvojas pasaules rekordam

Jauns.lv

Pasaules otrā rakete šveicietis Rodžers Federers pirmdien ieļuva Vimbldonas tenisa turnīra ceturtdaļfinālā pēc uzvaras trijos setos pār zviedru Robinu Sederlingu un, ja trīs nākamajās spēlēs gūs trīs uzvaras, tad uzstādīs jaunu pasaules rekordu.

Federers guva uzvaru ar 6:4, 7:6 (7:5), 7:6 (7:5) un astotdaļfinālā spēlēs ar Fernando Verdasko (Spānija) un Ivo Karloviča (Horvātija) spēles uzvarētāju.

Iepriekšējā lielajā turnīrā - Francijas atklātajā čempionātā pārspējot tieši Sederlingu, Federers panāca amerikāni Pītu Samprasu pēc ''Grand Slam'' uzvarēto turnīru skaita - 14, kas ir pašreizējais rekords. To šveicietis var labot un kļūt par vienīgo un jauno rekordistu jau svētdien, ja tiks līdz finālam, kurā gūs uzvaru.

Tomijs Hāss (Vācija) uzvarēja Igoru Andrejevu (Krievija) 7:6 (10:8), 6:4, 6:4, liecina organizatoru informācija.

Dāmu turnīra astotaļfinālos Venusa Viljamsa (ASV) pārspēja Anu Ivanoviču (Serbija) 6:1, bet otrajā setā esot vadībā ar 1:0, pretiniece nespēja cīņu turpināt gurna savainojuma dēļ. Venusa Viljamsa ceturtdaļfinālā tiksies ar Agneško Radvansku (Polija), kas pieveica Melāniju Udinu (ASV) 6:4, 7:5.

Serena Viljamsa (ASV) uzvarēja Danielu Hantuhovu (Slovākija) ar 6:3, 6:1 un ceturtdaļfinālā spēlēs ar Viktoriju Azarenku (Baltkrievija), kura pārspēja Nadju Petrovu (Krievija) ar 7:6 (7:5), 2:6, 6:3.

Krieviešu cīņā Jeļena Dementjeva uzvarēja Jeļenu Vesņinu ar 6:1, 6:3.

BNS