Basketbols
2009. gada 14. jūlijs, 08:29

U-20 basketbolistes uzvar Zviedriju un nodrošina vietu ceturtdaļfinālā

Jauns.lv

Latvijas U-20 meiteņu basketbola izlase Eiropas čempionātā, kas norisinās Polijas pilsētā Gdiņā, otrā apakšgrupu turnīra pirmajā mačā ar rezultātu 89:70 pārliecinoši pieveica Zviedrijas vienaudzes.

Šajā mačā Latvijas izlases līdere Elīna Babkina guva 24 punktus, bet Karlīne Nīmane izcēlās ar 13 gūtiem punktiem un izcīnītām sešām atlēkušajām bumbām.

Kā ziņots, pirmā apakšgrupu turnīra C grupas pirmajā mačā Latvijas izlase ceturtdien ar rezultātu 67:53 pieveica Čehiju, pēc tam piektdien ar 85:69 pārspēja Lietuvu, bet grupas pēdējā spēlē sestdien ar 86:69 pārspēja Polijas vienaudzes.

Līdz ar to Latvija ar trijiem panākumiem izcīnīja uzvaru C apakšgrupā un otro posmu uzsāka ar divām uzvarām. Otro vietu izcīnīja Polija, kurai sekoja Lietuva un Čehija.

Trīs labākās katras apakšgrupas komandas otrajā posmā turpina cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. F apakšgrupu izveidoja C un D grupu trīs spēcīgākās komandas, līdzi ņemot savstarpējo maču rezultātus. D grupā uzvaru ar trijām uzvarām izcīnīja Francijas izlase. Otrajā vietā ar diviem panākumiem ierindojās Krievija, bet trešo vietu ieņēma Zviedrija, kas izcīnīja vienu uzvaru. Savukārt Baltkrievijas izlase pie uzvarām netika un D grupā ierindojās ceturtajā pozīcijā.

Pirmdienas pirmajā grupas mačā Krievija ar 69:57 pieveica Polijas valstsvienību, bet Francija ar rezultātu 77:57 pārliecinoši pārspēja Lietuvas izlasi.

Nākamajos F grupas mačos Latvijas izlase otrdien spēlēs ar Krieviju, bet trešdien spēkosies ar Francijas komandu.

Pēc otrā posma grupu turnīra spēlēm četras grupu labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, savukārt piekto un sesto vietu īpašnieces turpinās cīņu par 9.-12.vietu.

Pagājušajā U-20 čempionātā pirms gada Latvijas izlase iekļuva ceturtdaļfinālā, sacensību noslēgumā ierindojoties sestajā pozīcijā.

Latvijas izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā: Elīna Babkina, Baiba Eglīte, Anna Gailīte, Anete Klintsone, Ieva Krastiņa, Karlīne Nīmane, Diāna Ozoliņa, Liene Priede, Laura Puriņa, Anete Šteinberga, Līga Šurkusa, Laura Vētra.

LETA/Foto: LETA