Bērziņš NBA vasaras līgu pabeidz ar trīs punktiem
Basketbols
2009. gada 20. jūlijs, 08:53

Bērziņš NBA vasaras līgu pabeidz ar trīs punktiem

Jauns.lv

Latvijas basketbolists Kaspars Bērziņš svētdien guva trīs punktus pēdējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vasaras līgas spēlē, kurā viņa pārstāvētais Fīniksas „Suns” klubs ar rezultātu 87:70 pieveica Losandželosas „Clippers” komandu.

Latvietis spēlēja 12 minūtes, kuru laikā realizēja vienu no četriem izpildītajiem tālmetieniem un nopelnīja trīs personīgās piezīmes, no kurām viena bija arī tehniskā.

Kopā četrās vasaras līgas spēlēs Bērziņš vidēji guva piecus punktus, izcīnīja 2,5 atlēkušās bumbas un bloķēja 0,7 pretinieku metienus.

Kā zināms, pirmajos divos NBA vasaras līgas mačos Bērziņš guva pa sešiem punktiem katrā, trešajā mačā viņš nepiedalījās, bet ceturtajā spēlē atzīmējās ar pieciem gūtajiem punktiem.

Tagad basketbolists plānojis doties uz Latviju, lai pievienotos valstsvienības treniņnometnei.

Jūlija sākumā bijušais Latvijas vicečempionu „Barons/LMT” uzbrucējs Bērziņš uz trīs sezonām parakstīja līgumu ar Spānijas augstākās līgas (ACB) komandu „Fuenlabrada”.

No Latvijas basketbolistiem NBA vasaras līgas mačos iepriekš ir piedalījušies Andris Biedriņš, kas vēlāk nostiprinājās Goldensteitas „Warriors” pamatsastāvā. Savukārt Kaspars Kambala vasaras līgā spēlēja trīs reizes - 2001.gadā centra uzbrucējs bija Memfisas „Grizzlies” sastāvā, 2003.gadā viņš bija pievienojies Sanantonio „Spurs” klubam, bet 2005.gadā spēlēja Vašingtonas „Wizards” klubā.

Kristaps Valters 2003.gadā cīnījās Klīvlendas „Cavaliers” rindās, bet 2004.gadā viņš bija iekļauts Ņūdžersijas „Nets” kluba sastāvā, bet naturalizētais Latvijas basketbolists Trojs Ostlers 2003.gadā pārstāvēja Ņujorkas „Knicks” vienību.

Tomēr Kambalam, Valteram un Ostleram tā arī neizdevās debitēt NBA.

BNS/Foto: LETA