Hokejs
2009. gada 25. jūlijs, 16:11

Sergejs Naumovs varētu beigt karjeru

Jauns.lv

Ilggadējais Latvijas izlases vārtsargs 40 gadu vecais Sergejs Naumovs pieļauj iespēju beigt karjeru raksta Latvijas laikraksti.

„Patlaban sevi nenomoku ar darba meklējumiem. Ja būs piedāvājums, to izskatīšu, bet pieļauju arī iespēju sākt citu nodarbošanos,” pašreizējo situāciju skaidro Naumovs.

Pēc tam kad Artūrs Irbe beidza hokejista karjeru, Latvijas izlase balstījusies uz diviem vārtsargiem - Edgaru Masaļski un Sergeju Naumovu. Atbildīgos turnīros citi vārtsargi nav spēlējuši, tāpēc, vienam paejot malā, rodas bažas par izlases vārtu turpmāko drošību.

Valstsvienības galvenais treneris Oļegs Znaroks sarunā ar Naumovu licis noprast, ka cer uz viņu abos nozīmīgākajos nākamās sezonas turnīros - olimpiskajās spēlēs Vankūverā un pasaules čempionātā Vācijā. Skaidrs gan arī ir tas, ka Naumovs izlases treneru redzeslokā būs tikai tādā gadījumā, ja turpinās spēlēt pienācīgā līmenī.

„Pēc pasaules čempionāta klubu nemeklēju, jo no sava aģenta zviedra Leifa Nilsona uzzināju, ka arī nākamsezon varētu spēlēt Rīgas „Dinamo,” pastāstījis S.Naumovs. „Tā nopratu arī pēc sarunas ar Normundu (Dinamo ģenerālmenedžeris Sējējs). Kad tika noslēgts līgums ar Edgaru Masaļski un paklīda runas par Pruseka iespējamo atgriešanos Rīgā, kļuva skaidrs, ka ar mani acīmredzot vairs nerēķinās. No vienas puses, līgums ar Dinamo man bija beidzies un formāli viņiem man nekas nebija jāpaziņo. Bizness ir bizness, un klubs jebkurā gadījumā izvēlēsies situācijai piemērotāko variantu. No otras puses, pagājušajā sezonā tomēr devu savu ieguldījumu komandas iekļūšanai izslēgšanas turnīrā. Kā vietējais spēlētājs varbūt tomēr biju pelnījis skaidru valodu: lai man pasaka, ka neesmu vairs viņu plānos.”

Naumovs skaidro, ka spēlēt citā KHL klubā neesot reāli, jo Krievijas komandas meklējot vārtsargus ar NHL zīmogu spēlētāja pasē. Citu spēcīgāko Eiropas līgu - Somijas SM-Liiga, Zviedrijas Elitserien un Vācijas DEL - klubi komplektēšanas darbus principā ir beiguši. „Pēc treniņnometnēm un pārbaudes spēlēm kāda vakance varbūt parādīsies. Neizslēdzu iespēju atgriezties Baltkrievijas vai Itālijas čempionātā, kur jau esmu spēlējis. Bet tikpat labi varu sākt nodarboties arī ar kaut ko citu.”

BNS