Rīgas "Dinamo" sāk ar uzvaru – 3:1
Hokejs
2009. gada 31. jūlijs, 21:57

Rīgas "Dinamo" sāk ar uzvaru – 3:1

Jauns.lv

Pirmajā šīs sezonas pārbaudes spēlē „Inbox.lv” arēnā Rīgas „Dinamo” ar 3:1 pieveica KHL regulārā čempionāta 19. komandu Novosibrskas „Sibirj”.

Sibīrieši pirmajās divās trešdaļās pēc Ventspilī pavadītās treniņnometnes „Dinamo” fonā izskatījās lēnāki un mazāk saspēlējušies. Tomēr rīdzinieki pirmajās 20 minūtēs savas iespējas tā arī neizmantoja.

Dārziņš, kā allaž, pirmais

Tāpat kā pērn sezonas pirmos vārtus (ja ņem vērā pārbaudes spēles) Rīgas „Dinamo” labā guva Lauris Dārziņš. Toreiz gan tas notika Slovākijā, spēlējot pret šīs valsts vienpadsmito labāko komandu „Liptovskij Mikulaš”.

Šī vakara mačā pret „Sibirj” otrajā trešdaļā Laurim lielisku piespēli atdeva Martins Karija – 1:0. To, ka šis kanādiešu uzbrucējs ir ātrs un tehnisks, viņš pierādīja arī Rīgas skatītajiem. Starp citu, ja salīdzina ar pagājušā gada pirmo treniņspēli „Inbox.lv” arēnā 2. augustā, kad „Dinamo” mērojās spēkiem ar Habarovskas „Amur”, šovakar Piņķos skatītāju klātbūtne gan skaitliski, gan atbalsta ziņā bija daudz jūtamāka.

Nepagāja ne dažas minūtes pēc pirmo vārtu gūšanas, kad „Dinamo” savu pārsvaru izmantoja vēlreiz. Rīgā „pierakstījās” vēl viens mūsu kluba jaunpienācējs - kanādietis Maiks Iguldens, kurš acīmredzami neslēpa savu prieku par pirmajiem Rīgā gūtajiem vārtiem.

Kas vainas jūlija hokejam? 

Kopumā jāteic, ka „Dinamo”, neraugoties uz jaunajiem un vēl neiespēlētajiem virknējumiem, parādīja jūlijam un pirmajai treniņspēlei visai saturīgu sniegumu. Trešajā trešdaļā, kad sibīrieši izskatījās svaigāki, „Dinamo” vārtus vairākkārt glāba Edgars Masaļskis. Tomēr spēles pēdējā minūtē kapitulēja arī viņš. Atlikušajās sekundēs „Sibirj” centās glābt spēli, nomainot vārtsargu. Ripu partvēra rīdzinieki un pēc Ģirta Ankipāna piespēles to tukšos vārtos raidīja Krišjānis Rēdlihs. Tādējādi sezonas ciklu mūsu komanda sākusi ar uzvaru - 3:1.

Pēcspēles metienos ar 2:1 pārāki bija „Sibirj” spēlētāji. Mūsējiem precīzs bija Aleksandrs Ņiživijs. Savas izdevības neizmantoja Lauris Dārziņš, Mārtiņš Cipulis un Gints Meija.   

„Dinamo” šo maču aizvadīja šādā sastāvā: vārtos - Edgars Masaļskis un Martins Pruseks. Pirmā maiņa: Sandis Ozoliņš - Kristaps Sotnieks, Mārtiņš Cipulis - Maiks Iguldens - Aleksandrs Ņiživijs. Otrā: Rodrigo Laviņš - Krišjānis Rēdlihs, Ģirts Ankipāns - Jānis Sprukts - Roberts Jekimovs. Trešā: Guntis Galviņš - Sergejs Durdins, Ronalds Cinks - Martins Karija - Lauris Dārziņš. Ceturtā: Oļegs Sorokins - Maksims Širokovs, Gints Meija - Armands Bērziņš - Sergejs Pečura.

Pirmajā pārbaudes spēlē nepiedalījās Miķelis un Jēkabs Rēdlihi, kā arī amerikāņu aizsargs Lī Svets.

kasjauns.lv/ Foto: LETA