Latvija FIFA rangā saglabā 56. vietu
Futbols
2009. gada 5. augusts, 11:57

Latvija FIFA rangā saglabā 56. vietu

Jauns.lv

Latvijas vīriešu futbola izlase FIFA pasaules rangā pēdējā mēneša laikā pozīciju nav mainījusi un saglabā 56. vietu, liecina trešdien publicētā rangu tabula.

Latvijas izlases rēķinā pašlaik ir 563 punkti. Lietuvas izlase mēneša laikā pakāpusies par vienu pozīciju un tagad atrodas 59. vietā. Savukārt Igaunijas valstsvienība pēdējā mēneša laikā pozīcijas nav mainījusi un ieņem 112. vietu.

Ranga augšgalā lielas izmaiņas nav notikušas. Pirmo pozīciju saglabā Brazīlijas valstsvienība, kas uz to pakāpās jūlijā pēc uzvaras Konfederāciju kausa izcīņā. Otro vietu šomēnes saglabāja 2008.gada Eiropas čempionāta uzvarētāja Spānijas valstsvienība, kura Konfederāciju kausa izcīņā ierindojās trešajā vietā, bet trešo pozīciju FIFA rangā tagad ieņem Nīderlandes futbolisti.

Par vienu pozīciju šomēnes pakāpās Vācija, kas apdzina Konfederāciju kausā neveiksmīgi startējušo Itālijas valstsvienību. Tagad vācieši atrodas ceturtajā vietā. Savukārt sestajā vietā šobrīd joprojām atrodas Krievija. Septīto vietu patlaban ieņem Anglijas izlase, kurai seko Argentīna un Francija, bet pirmo desmitnieku noslēdz Horvātijas valstsvienība.

Latvijas izlases pretinieces 2010.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā atrodas šādās pozīcijās: Grieķija - 11. pozīcijā, Šveice - 13. vietā, Izraēla - 25. vietā, Moldova zaudējusi trīs pozīcijas un šobrīd atrodas 87. vietā, bet Luksemburga ieņem 119. pozīciju.

LETA/Foto: LFF