Francija pārspēj Itāliju un tuvojas Eiropas čempionāta finālturnīram
Basketbols
2009. gada 6. augusts, 08:40

Francija pārspēj Itāliju un tuvojas Eiropas čempionāta finālturnīram

Jauns.lv

Francijas basketbolisti trešdien Kaljari ar 80:77 pagarinājumā pārspēja laukuma saimniekus itāliešus Eiropas čempionāta (EČ) papildu kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Francūži pie panākuma B apakšgrupā tika, neraugoties uz savainotā kapteiņa Tonija Pārkera nespēlēšanu. Uzvarētājiem pa 20 punktiem guva Florēns Pjetruss un Nikolā Batums, bet Itālijas izlasē rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Marko Belinelli, informēja rīkotāji.

Otrā apakšgrupā ar uzvaru turnīru sāka Bosnijas un Hercegovinas izlase, kas ar 62:56 viesos pieveica portugāļus.

Papildu kvalifikācijas kārtas spēcīgākā komanda septembrī finālturnīrā Polijā spēlēs vienā grupā ar Latvijas, Krievijas un Vācijas valstsvienībām. Papildu kvalifikācijas turnīrs, kurā piedalās sešas komandas, noslēgsies 30. augustā.

A grupā spēlē Portugāles, Beļgijas, Bosnijas un Hercegovinas izlases, bet B grupā - Francija, Itālija un Somija. Pēc divu apļu turnīriem katras grupas labākā komanda iekļūs izslēgšanas kārtā. B grupas nākamajā spēlē francūži sestdien uzņems Somijas basketbolistus.

Vienlaicīgi risinās arī turnīrs par vietas saglabāšanu EČ spēcīgākajā divīzijā. Pirmajās spēlēs igauņi Tallinā ar 69:65 uzvarēja Čehijas izlasi, bet ungāri kā laukuma saimnieki ar 91:67 bija pārāki pār Ukrainas basketbolistiem.

BNS/Foto: AFP