Pagaidām Baltijas basketbola līgā tikai divi klubi no Latvijas
Basketbols
2009. gada 11. augusts, 18:04

Pagaidām Baltijas basketbola līgā tikai divi klubi no Latvijas

Jauns.lv

Basketbola komandas „Ventspils” un „VEF Rīga” pagaidām ir vienīgie Latvijas klubi, kuru dalību otrdien apstiprināja Baltijas Basketbola līgas (BBL) 2009./ 2010. gada sezonas elites divīzijā.

Taču arī pārējiem gribētājiem iespējas spēlēt šajā turnīrā vēl nav zudušas, patāstīja BBL valdes sēdē pieņemtajiem lēmumiem pastāstīja līgas prezidents Ojārs Kehris.

Pagaidām BBL elites divīzijā ir apstiprināti septiņi klubi - bez Latvijas vienībām arī trīs no Lietuvas - Viļņas „Lietuvos Rytas”, Kauņas „Žalgiris” un „Šiauliai” - un divi no Igaunijas - Tallinas „Kalev”, Tartu „Rock”. Tomēr BBL vadība cer, ka dalībnieku skaits varētu palielināties pat līdz desmit komandām, norādīja Kehris.

Vēlmi spēlēt elites divīzijā ir izteikušas vēl vairākas komandas, tostarp trīs no Latvijas, jo turnīram bija pieteikušās arī „Barons/LMT”, „ASK Rīga” un „Valmiera”. Taču šīs vienības, tāpat kā viena vai divas no Lietuvas pie spēlēšanas tiks pielaistas tikai tad, ja nokārtos dažādas formalitātes, kas skar gan komandu finansējumu, gan komplektāciju. BBL elites divīzijas pretendentiem formalitāšu kārtošanai noteikusi termiņu līdz 24. augustam. Kehris izteica pārliecību, ka vēl vismaz viena komanda visu nepieciešamo nokārtos, taču cer, ka elites divīzijā dalībnieku būs vairāk par astoņi.

„Līga ir ieinteresēta, lai tajā piedalītos reģiona spēcīgākās komandas, tāpēc dalībnieku sastāvā ir iekļauts arī „VEF Rīga”, kas līdz šim elites grupā nav spēlējis,” uzsvēra Kehris. „Rīgas klubs šosezon ir gatavs spēlēt gan Eiropas līgā, gan jaunajā VTB basketbola līgā, gan Latvijas Basketbola līgā, visās viņi ir nokārtojuši ar dalību saistītos jautājumus, tāpēc mums nav iemesla viņus neiekļaut starp elites divīzijas dalībniekiem,” piebilda amatpersona.

Netiekot elites divīzijā, citas komandas varēs pretendēt uz spēlēšanu Izaicinājuma kausā, kurā jaunajā sezonā varētu piedalīties 16 komandas, kas būtu sadalītas četrās grupās. Arī pēc spēka otrajā nozīmīgākajā Baltijas līmeņa turnīrā pagaidām galīgais dalībnieku sastāvs nav zināms. No Latvijas līgas tās varētu būt divas līdz piecas komandas, sprieda Kehris. „Tie, kas būs spējīgi spēlēt, tur arī spēlēs,” viņš piebilda. Līdzīga neskaidrība par otrā līmeņa klubu piedalīšanos ir arī Lietuvā, savukārt Zviedrijas klubs no Norčēpingas, kurš Izaicinājuma kausā piedalījās jau pērn, spēlēs tad, ja būs gatavs pieņemt tādus pašus nosacījumus kā pērn.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem pašlaik BBL nav sava ģenerālsponsora, tāpēc pagaidām līgu sauks vienkārši Baltijas Basketbola līga. Līgas vadība gan mērķtiecīgi strādājot, lai atbalstītāji tiktu atrasti.

BNS/Foto: LETA