Samoilovs/Sorokins pasaules kausa posma izcīna sudrabu
Citi sporta veidi
2009. gada 16. augusts, 18:15

Samoilovs/Sorokins pasaules kausa posma izcīna sudrabu

Jauns.lv

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins svētdien Kristiansandā (Norvēģijā) iekļuva Pasaules kausa (PK) posma finālā, kur tikai devīto reizi 23 gadus ilgajā sacensību vēsturē abas komandas bija no Eiropas, liecina rīkotāju informācija.

Finālspēlē Samoilovs/Sorokins ar 0:2 (13:21, 16:21) zaudēja Dmitrijam Barsukam/Igoram Kolodinskim no Krievijas.

Tomēr neraugoties uz zaudējumu šis ir nebijis sasniegums Latvijas pludmales volejbola vēsturē. Samoilovs/Sorokins līdzšinējos kopā aizvadītajos 14 starptautiskajos turnīros nekad nebija tikuši augstāk par devīto vietu. Viņi tikai pēc pagājušās sezonas sāka spēlēt kopā, jo pirms tam Samoilova partneris bija Mārtiņš Pļaviņš.

Kristiansandā notiekošajā turnīrā pusfinālā Samoilovs/Sorokins ar 2:0 (21:18, 17:21, 17-15) uzvarēja turnīra galvenos favorītus Hārliju/Elisonu (Brazīlija), kuri turnīra trešajā kārtā uzvarēja Mārtiņu Pļaviņu/Tomu Šmēdiņu.

„Spiediens bija uz brazīliešiem, jo visi gaidīja viņu uzvaru,” turnīra mājaslapā internetā pēc uzvaras pusfinālā citēts Samoilovs. „Mēs sākām just spiedienu, kad Alisons un Hārlijs panāca izlīdzinājumu trešajā setā 14:14 pēc tam, kad bija bijuši vadībā ar 13:9. Taču mēs nomierinājāmies. Neviens negaidīja, ka komanda no Latvijas varētu uzvarēt nozīmīgas spēles, tāpēc mēs neizjutām nekādu spiedienu.”

Barsuks/Kolodinskis (Krievija) savā pusfinālā ar 2:0 (21:14, 21:15) pusfinālā uzvarēja brāļus Endiju un Kevinu Sesus (Francija).

No pamatturnīra spēlēt sākušie Samoilovs/Sorokins piektdien pieveica otru Latvijas komandu Pļaviņu/Šmēdiņu, tad pārspēja norvēģus Skārlundu/Spinangru, bet uzvaras pār portugāļiem Maiju/Rosašu iekļuva turnīra četru labāko komandu vidū. Ar iekļūšanu finālā Samoilovs/Sorokins ieguva 270 reitinga punktus katrs un 21 000 dolāru. Šis panākums notika tieši gadu pēc Samoilova/Pļaviņa dueta zaudējuma Pekinas olimpisko spēļu astotdaļfinālā austriešiem, kas liedza iekļūt ceturtdaļfinālā.

Pļaviņš/Šmēdiņš turnīrā finišēja dalītā 9. vietā, katrs nopelnot 120 reitinga punktu un 6000 dolāru no 190 000 dolāru balvu fonda.

BNS/Foto: LETA