FK „Ventspils” treneris Dzavetjeri: Mums nav ko zaudēt!
FK "Ventspils" jaunais galvenais treneris Nuncio Dzavetjeri tic saviem padotajiem.
Futbols
2009. gada 18. augusts, 22:42

FK „Ventspils” treneris Dzavetjeri: Mums nav ko zaudēt!

Jauns.lv

FK „Ventspils” jaunais galvenais treneris Nuncio Dzavetjeri nosaucis trešdienas spēli pret Šveices klubu „Zurich” Čempionu līgas „play-off” kārtā par līdz šim nozīmīgāko savā karjerā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

 „Tehniskā ziņā šī spēle gaidāma ļoti smaga. Tā būs spēle pret spēcīgu pretinieku, kam ir daudz lielāka pieredze starptautiskās spēlēs,” sacīja itāliešu speciālists, kurš nosauca gaidāmo spēli ar par nozīmīgāko savā trenera karjerā. „Psiholoģiskā ziņā mēs varam būt mierīgi, jo nav ko zaudēt. Laukumā mēs iziesim maksimāli mierīgi, taču jutīsimies kā komanda, kas dodas uz savu svarīgāko spēli kluba pastāvēšanas vēsturē.”

„Pretinieki ir fiziski spēcīgi, viņu spēle ir ļoti labi organizēta,” savu vērtējumu „Zurich” komandai deva Dzavetjeri. ''Labi spēlētāji ir visā laukumā.”

Dzavetjeri amatā nomainīja ukraini Romānu Grigorčuku. Pēc uzvaras pār Borisovas BATE (Baltkrievija) Čempionu līgas trešajā kvalifikācijas kārtā, kas deva vietu „play-off”  kārtā, Grigorčuks pameta galvenā trenera amatu. Lai gan itin nevienā intervijā uzreiz pēc BATE uzvarēšanas Grigorčuks Latvijas medijiem ne ar ko nelika manīt, ka atstās komandu, FK „Ventspils” amatpersonas vēlāk pēkšņi paziņoja, ka Grigorčuka nomaiņa pret citu speciālistu jau bijusi plānota, un tam bija jānotiek tiklīdz iekļūst Eiropas kausu grupu turnīrā.

42 gadus vecais Dzavetjeri aizvadītajā sezonā vadīja Itālijas superkluba Milānas „Inter” dublieru komandu, ko aizveda līdz dublieru čempionāta uzvarētāju titulam. Arī pārējais treneru štābs šobrīd Ventspils komandā ir no Itālijas.

Spēles sākums trešdien „Skonto” stadionā Rīgā 21:15. Tiešraidē to translēs TV6. Atbildes spēle Sanktgalenā notiks 25. augustā. Čempionu līgas pamatturnīrā iekļūs tā komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā. Divcīņas zaudētāji turpinās spēlēs UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, kur arī būs garantētas vēl sešas spēles.

BNS