Sandis Valters atgriezīsies ap decembri, iespējams, VEF sastāvā
Basketbols
2009. gada 24. augusts, 10:41

Sandis Valters atgriezīsies ap decembri, iespējams, VEF sastāvā

Jauns.lv

Sandim Valteram pleca savainojuma dēļ jau tuvākajā laikā veiks operāciju, pēc kuras basketbolists laukumā varētu atgriezties decembrī, un, iespējams, tas notiks „VEF Rīgas” sastāvā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas izlases pārbaudes spēlē gūtā trauma liegs Sandim Valteram spēlēt Eiropas čempionāta finālturnīrā, jo pleca traumas dēļ viņam vajadzīga operācija, pastāstīja spēlētāja tēvs un „VEF Rīgas” galvenais treneris Valdis Valters.

Visticamāk, ka plecu Sandim Valteram ķirurgi lāpīs Somijā, kur ir augstas klases ārsti, kas specializējušies šāda veida operācijās. Sagaidāms, ka operācija būs vai nu šajā, vai nākamajā nedēļā, paskaidroja Valdis Valters. Lai gan sākotnēji tika vēstīts, ka Sandim Valteram pēc traumas gūšanas spēlē Kauņā pret Lietuvu nav pleca saišu vai muskuļu plīsumu, Valdis Valters atzina, ka „divās vietās plecā kaut kas ir atrauts.”

„VEF Rīga” ir gatavs piedāvāt līgumu Sandim Valteram un šonedēļ izstrādās sadarbības piedāvājumu. Valdis Valters prognozēja, ka spēlētāja atgriešanās laukumā varētu nebūt ātrāk par decembri, jo pēc šādām operācijām nepieciešams trīs līdz četrus mēnešus ilgs rehabilitācijas posms. Taču atgūt formu pēc pleca traumas spēlētājam ir vienkāršāk nekā pēc līdzīgām problēmām ar kājām, izskaidroja Valdis Valters.

Latvijas valstsvienība pirmdien dodas uz „Efes Pilsen” kausa izcīņu Turcijā, no kurienes mājās atgriezīsies augusta pēdējā dienā. Uz Eiropas čempionāta finālturnīra norises vietu Polijā valstsvienība dosies 5. septembrī.

Sanda Valtera karjeras spilgtākie mirkļi – video:
Tagad vai nekad – video:
BNS/Foto: LETA

­


­