„Dinamo” „Latvijas dzelzceļa” kausā uzvar Mitišču „Atlant”
Hokejs
2009. gada 28. augusts, 22:54

„Dinamo” „Latvijas dzelzceļa” kausā uzvar Mitišču „Atlant”

Jauns.lv

Rīgas „Dinamo” hokejisti piektdien „Arēnā Rīga” ar 5:4 pagarinājumā uzvarēja Mitišču „Atlant” Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņā, izcīnot astoto uzvaru astoņās pārbaudes spēlēs.

­ Vārtus uzvarētājiem pamatlaikā guva Andris Džeriņš, Lauris Dārziņš, Sandis Ozoliņš un Ģirts Ankipāns, bet pagarinājumā izšķirošos vārtus iemeta Aleksandrs Ņiživijs, realizējot soda metienu. Par labāko spēlētāju „Dinamo” sastāvā atzina Ozoliņu.

Laukuma saimniekiem veiksmīga bija jau pirmā minūte, jo Andris Džeriņš, pirmās maiņas centrā aizvietojot savainoto Maiku Iguldenu, rezultātu atklāja 23. sekundē. „Dinamo” vārtus pirmajā trešdaļā neskartus nosargāja Edgars Masaļskis. Kādā no epizodēm mūsu vartsargs neveiksmīgi krita uz muguras un pēc pārtraukuma viņu aizstāja Martins Pruseks.

Mājiniekiem izdevās arī rezultatīvs otrās trešdaļas sākums, kad nedaudz vairāk kā trijās minūtēs Dārziņš un Ozoliņš panāca 3:0. Spēles pirmajā pusē "Dinamo" izskatījās tik labi, ka pārņēma bažas, vai mūsējie pārāk daudz pulvera neizšauj jau pārbaudes spēlēs. Taisnības labad gan jāteiec, ka "Atlant" pēc pagājušās sezonas ir zaudējis 12 spēlētājus un sastāva ziņā tas vairs nav tik spēcīgs kā pērn.

Lūzums

 Cīņas turpinājums „Dinamo” neizvērtās tik labvēlīgs. Viesi sāka spēlēt daudz ātrāk, bet mūsējie izskatījās saguruši un pelnīja noraidījumus. Otrās trešdaļas vidū vienus vārtus „Atlant” atguva Sergejs Mozjakins, pēdējā minūtē pirms pārtraukuma Igors Mirnovs rezultāta starpību samazināja līdz minimumam, bet trešā perioda trešajā minūtē Dmitrijs Bikovs rezultātu izlīdzināja. Visus trīs vārtus viesi iemeta, spēlējot skaitliskajā vairākumā.

Vēlreiz vadībā „Dinamo” pēdējās trešdaļas 12. minūtē izvirzīja Ankipāns, tomēr četras minūtes vēlāk Dmitrijs Tarasovs atkal panāca neizšķirtu. Diemžēl jākonstatē, ka šājā spēlē atklājās Martina Pruseka vājā vieta. Visi vārti tika ielaisti pēc tālemtieniem. Vismaz pēdējie divi no tiem paliek uz Martina sirdsapziņas.

Pagarinājumā viss izšķīrās 13 sekundes pirms tā beigām, kad piešķirto soda metienu realizēja Ņiživijs.

„Atlant” sastāvā par labāko atzina Mozjakinu.

Gatavojoties Kontinentālajā hokeja līgas (KHL) sezonai, „Latvijas dzelzceļa” kausa izcīņu ''Dinamo'' noslēgs sestdien ar spēli pret „Lokomotiv”.

Piektdien aizvadītajā pirmajā spēlē Jaroslavļas „Lokomotiv” ar 6:0 pieveica Somijas klubu Tamperes ”Ilves”. Ceturtdien turnīra ar vienādu rezultātu 3:1 „Dinamo” uzvarēja „Ilves”, bet „Lokomotiv” pārspēja „Atlant” hokejistus.

KHL sezona "Dinamo" sāksies 12. septembrī ar maču Rīgā pret Ufas „Salavat Julajev”.

BNS, Kasjauns/Foto: LETA


­