Bērziņu izsviež no izlases, arī Biedriņš atstāj treniņus
Basketbols
2009. gada 1. septembris, 15:21

Bērziņu izsviež no izlases, arī Biedriņš atstāj treniņus

Jauns.lv

Latvijas Basketbola savienība informē, ka Latvijas nacionālās vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Ķēstutis Kemzūra pēc „Efes Pilsen” kausa Turcijā no komandas sastāva par disciplīnas pārkāpumiem atskaitījis Kasparu Bērziņu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kas īsti noticis, neviena puse - ne izlases vadība, ne pats basketbolists - oficiālu viedokli nepauž. Portāla kasjauns.lv rīcībā nonākusi informācija, ka trenera lēmumam par iemeslu bijis notikušais Turcijā pēc turnīra pēdējās spēles, kurā Latvijas izlase pamatīgi zaudēja Vācijas izlasei. Visa komanda devusies vakariņās, pēc kurām pieci no izlases vadošajiem spēlētājiem – Andris Biedriņš, Kaspars Kambala, Kristaps Valters, Armands Šķēle un Kaspars Bērziņš – atgriezušies viesnīcas numuriņā un visu nakti spēlējuši kārtis. Neesot iztikts arī bez kāda aliņa, un, protams, kā jau kāršu spēlē, emocijas situšas augstu vilni, un, iespējams, kādam ticis traucēts naktsmiers.

Otrdien, pirmajā izlases treniņā pēc atgriešanās no Turcijas, izlases valstsvienības galvenais treneris Ķēstutis Kemzūra pateicās Kasparam Bērziņam par sadarbību un uzteica vietu izlasē, neko vairāk īpaši nepaskaidrojot. Stāsta, ka par šādu rīcību it īpaši sašutis bijis Andris Biedriņš - Nacionālās basketbola asociācijas zvaigzne paņēmis savas mantas un demonstratīvi atstājis izlases treniņu.

Kaspars Bērziņš  portālam kasjauns.lv ne apstiprina, ne noliedz šo informāciju un teic: „Protams, ka visi ir šokā par trenera lēmumu, bet nav dūmu bez uguns. Pagaidām vēl apsveru savu turpmāko rīcību šajā jautājumā, tāpēc šobrīd vēl nevēlos komentēt notikušo. Visvairāk žēl, ka treneri pirms tam nebija aprunājušies ne ar vienu no spēlētājiem. Pat ar komandas kapteini ne. Treneri, nenoskaidrojot notikušā patiesību, pieņēmuši skarbu lēmumu.”

kasjauns.lv atgādina, ka 23 gadus vecais un 213 cm garais Kaspars Bērziņš pagājušajā sezonā izcīnīja Latvijas čempionāta sudraba medaļas „Barons/LMT” kluba sastāvā. Eirokausa mačos centra spēlētājs vidēji spēlē guva desmit punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, Baltijas Basketbola līgā (BBL) - 10,2 punktus un 7,1 atlēkušo bumbu. Šovasar Kaspars Bērziņš noslēdza līgumu uz trim gadiem ar Spānijas augstākās līgas klubu Madrides „Fuenlabrada”.

Atskaitot Bērziņu, komanda ir palikusi divpadsmit spēlētāju sastāvā, kādā arī 3. septembrī "Arēnā Rīga" aizvadīs spēli pret Polijas klubu „Asseco Prokom”. Šī spēle būs oficiālās pēdējā pirms došanās uz Eiropas čempionātu, kas no 7. līdz 20. septembrim norisināsies Polijas pilsētās.

Arī "VEF Rīga" treneris Valdis Valters savā twitter.com profilā paudis nostāju, ka izlases iekšienē ir daudz neskaidrību: "Kaspars teica, ka motivēts viņš ir kā nekad, un ļoti pārdzīvo notikušo. Treneri nav iedziļinājušies lietas būtībā, tad jau vajadzēja atskaitīt visu komandu, kura iestāsies par viņu. Sekosim līdzi." Vēl mūsu basketbola leģenda pauda bažas par Latvijas Basketbola savienības straujo un nepārdomāto rīcību, kā arī baidījās, ka izlase varētu šķirties no vēl nozīmīgākiem spēlētājiem: "Man ir tāda nojauta, ka LBS izplatīt informāciju par Bērziņu pasteidzās tāpēc, ka viņš būs jāņem atpakaļ. Domāju, ka drīz savu viedokli Bērziņa jautājumā teiks arī Andris Biedriņš, un, kāds tas būs, to nezina neviens. Mani visvairāk biedē, ka Andris varētu atstāt izlasi."

Juris Vaidakovs/Foto: Mārtiņš Purviņš