Pēdējais BBL elites līgas dalībnieks – „Liepājas lauvas”
Basketbols
2009. gada 8. septembris, 18:01

Pēdējais BBL elites līgas dalībnieks – „Liepājas lauvas”

Jauns.lv

Baltijas Basketbola līgas vadība nolēma, ka ceturtais Latvijas klubs elites divīzijā būs „Liepājas lauvas”, informēja līgas mediju direktore Inese Miķelsone.

Uz ceturto vietu BBL elites divīzijā pretendēja trīs Latvijas klubi – „ASK Rīga”, „Barons/LMT” un „Liepājas lauvas”. Par katru no šiem klubiem Latvijas Basketbola savienības (LBS) valdei bija nopietnas iebildes, un pēc atkārtotā balsojuma tā nespēja pieņemt lēmumu, atstājot to BBL valdes ziņā. Pēc divu dienu sanāksmes BBL valde, kurā Lietuvu pārstāv trīs cilvēki, bet Latviju un Igauniju - pa diviem, lēma par labu „Liepājas lauvas” komandai. BBL izplatītajā paziņojumā teikts, ka pārējiem klubiem, kas nav iekļauti BBL elites divīzijā, bet spēlē nacionālo turnīru elites grupās, ir tiesības pieteikties BBL Izaicinājuma kausam.

Iepriekš dalībai BBL elites divīzijā bija apstiprinātas Latvijas komandas „Ventspils”, „VEF Rīga” un „Valmiera”. Četras komandas būs arī Lietuvai - Viļņas „Lietuvos Rytas, Kauņas „Žalgiris”, „Šiauliai” un Ķēdaiņu „Ņevežis”, savukārt Igaunijai būs divas vienības - Tallinas „Kalev/Cramo” un Tartu „Rock”.

BBL jaunā sezona sāksies ar BBL kausa izcīņas turnīru, kas 26. un 27.septembrī notiks Kauņā. Savukārt elites divīzijas regulārā čempionāta pirmās spēles paredzētas 29.septembrī.

LETA/Foto: LETA