Spānija par mata tiesu no izkrišanas, Turcija sagrauj Bulgāriju
Pau Gazolam un Ko ne bez pārdzīvojumiem ir izdevies tik pie pirmā panākuma.
2009. gada 9. septembris, 08:51

Spānija par mata tiesu no izkrišanas, Turcija sagrauj Bulgāriju

Jauns.lv

Eiropas vīriešu basketbola čempionāta C grupas otrās kārtas spēlē pašreizējā pasaules čempionvienība Spānija ar 84:76 pārspēja Liebritānijas valstsvienību.

Jau pašā mača sākumā spāņi izvirzījās pārliecinošā vadībā (12:0, 19:5), tomēr pēc tam vairāk par desmit punktu pārsvaru nespēja iegūt un lielāko daļu spēles turēja pretiniekus šādā atstatumā. Pirms pēdējās ceturtdaļas Spānija bija vadībā ar 66:56, tomēr sešas minūtes pirms mača beigām vadību jau bija pārņēmusi Lielbritānijas valstsvienība - 68:66, bet tīs minūtes līdz ceturtdaļas beigām ieguva pat četru punktu pārsvaru - 73:69. Turpinājumā gan Spānija veica izrāvienu 12:0 un izcīnīja smagu uzvaru. Ja Spānijas basketbolisti būtu zaudējuši šo spēli, viņi nesaglabātu pat teorētiskas izredzes kvalificēties nākamajai kārtai.

Uzvarētājiem rezultatīvākais bija Po Gasols, kurš guva 27 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas. Savukārt Lielbritānijas izlasē 15 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Džareta Hārta rēķinā.Līdz ar to C grupā pēc divām kārtām Slovēnijai ir divi panākumi, Serbijai un Spānijai pa vienai uzvarai, bet Lielbritānija piedzīvojusi divus zaudējumus. Pagaidām garantējuši vietu otrajā kārtā ir tikai Slovēnijas basketbolisti.

Tikmēr D grupas mačā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Turcija, kas ar 94:66 (24:15, 29:13, 19:24, 22:14) sagrāva Bulgāriju. Šajā grupā pēc divām kārtām Polijai un Turcijai ir pa divām uzvarām, bet Bulgārijas un Lietuvas valstsvienības pie panākumiem nav tikušas un trešdien aizvadīs izšķirošo maču par iekļūšanu nākamajā kārtā.

LETA/Foto: AFP