Francija uzvar Krieviju, Latvijai jāuzvar ar deviņiem punktiem
Tonijs Pārkers un Ko atkal pašvaki iesāka spēli, bet izskaņā darbojās tik iespaidīgi kā jau ierasts
2009. gada 9. septembris, 20:04

Francija uzvar Krieviju, Latvijai jāuzvar ar deviņiem punktiem

Jauns.lv

Krievijas valstsvienība trešdien Gdaņskā ar 64:69 zaudēja Francijai, sarežģījot Latvijas basketbolistu izredzes uz iekļūšanu Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīra otrajā grupu kārtā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uzvarētājiem 19 punktus guva Boriss Diāvs, Andra Biedriņa komandas biedram Ronijam Turiafam 18 punkti un 14 atlēkušās bumbas, bet komandas motoram Tonijam Pārkeram 17 punkti. Savukārt Krievijas izlasei 13 punktus guva Kellijs Makartijs, 12 punkti, Ņikitam Kurbanovam, bet 11 punkti Vikttoram Fridzonam.

 

Mača lūzumu francūžiem panāca Boriss Diāvs, kurš aptuveni četras minūtes līdz mača beigām guva sešus punktus pēc kārtas, panākot 61:57. Šo pārsvaru, pateicoties Krievijas izlases nepārliecinošajai spēles izskaņai, arī Francija prata noturēt. Jāpiemin fakts, ka gallu pārstāvji pilnībā dominēja cīņā par atlēcošajām bumbām – 39:23, kas lielā mērā arī ietekmēja mača gaitu.

 

Lai Latvijas izlasei finālturnīrs nebeigtos jau trešdien, komandai vēlāk trešdien jāuzvar Vācijas izlase ar vismaz deviņu punktu pārsvaru. Iepriekš turnīrā Latvijas basketbolisti zaudēja Krievijai un Francijai, savukārt vācieši pārspēja Krievijas valstsvienību. Ja Latvija uzvarēs Vāciju, trim komandām būs pa vienai uzvarai un vietu sadalījumu izšķirs pēc gūto un zaudēto punktu starpības savstarpējās spēlēs. Divās vakara spēlēs noskaidrosies vēl divas komandas, kas uzvaras gadījumā iekļūs otrajā grupu kārtā. Serbijas izlase spēlēs ar Lielbritāniju, bet lietuviešu pretinieki būs bulgāri. Četrās grupās pa trim no četrām valstsvienībām iekļūs otrajā grupu kārtā, kur cīņu par vietu ceturtdaļfinālā turpinās Bidgoščā un Lodzā. EČ Polijā beigsies 20. septembrī.

 

kasjauns.lv/Foto: AFP