Krievijas basketbolisti iekļūst ceturtdaļfinālā, Francija uzvar E grupā
Arī Vasilis Spanulis nespēja glābt Grieķijas izlasi no zaudējuma.
2009. gada 15. septembris, 22:13

Krievijas basketbolisti iekļūst ceturtdaļfinālā, Francija uzvar E grupā

Jauns.lv

Pašreizējie titula īpašnieki Krievijas basketbolisti Polijā ar 71:69 saspringtā galotnē uzvarēja Maķedonijas izlasi un garantēja vietu Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā.

Uzvarētājiem Timofejs Mozgovs guva 25 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, bet pa desmit punktiem guva Andrejs Voroncevičs un Antons Ponkrašovs, kuram arī sešas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles, savukārt Maķedonijas valstsvienībā ar 19 punktiem izcēlās Pero Antičs, kurš savāca arī 10 atlēkušās bumbas, bet pa 16 punktiem guva Todors Gečevskis un Vrbica Stefanovs

E grupā, kas otrās kārtas spēles aizvada Bidgoščā, jau iepriekš vieta ceturtdaļfinālā bija nodrošināta Francijas un Grieķijas izlasēm. Abu komandu savstarpējā spēlē ar 71:69 pārāki bija Francijas basketbolisti, kam uzvaru nodrošināja precīzs Nando de Kolo metiens pēdējā sekundē. Francijas izlasei 14 punkti un sešas atlēkušās bumbas Alēnam Koffi, 12 punkti Tonijam Pārkeram, bet pa desmit punktiem Ali Traorem un Janikam Bokolo, savukārt Grieķijas basketbolistiem 16 punktus guva Vasilis Spanulis, 12 punkti Sofoklim Skortsianitim, bet deviņus punktus guva Antonis Fotsis. Līdz ar šādu spēles iznākumu Krievijas basketbolisti ieguva augsto otro vietu apakšgrupā, bet grieķi palika vien trešie, bet francūži, kuri EČ finālturnīrā vēl nav zaudējuši nevienā spēlē izcīnīja pirmo vietu un relatīvi vājāku pretinieku ceturtdaļfinālā.

Pēdējo vakanci ceturtdaļfinālā no E grupas aizņems Horvātijas un Vācijas cīņas uzvarētāji.

kasjauns.lv/foto: AFP

Tēmas