Slovēnija uzvar Turciju, Spānija sagrauj Poliju
216 centimetrus garais Primožs Brežecs šajā čempionātā ir ļoti nozīmīgs spēlētājs, daudzveidojot slovēņu spēli uzbrukumā.
2009. gada 17. septembris, 08:58

Slovēnija uzvar Turciju, Spānija sagrauj Poliju

Jauns.lv

Eiropas vīriešu basketbola čempionāta otrā apakšgrupu turnīra F grupas pēdējās kārtas spēlē Slovēnijas izlase ar 69:67 pieveica Turciju, izcīnot pirmo vietu grupā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Slovēnijas izlases labā Bostjans Nahbars guva 16 punktus, pa 12 punktiem guva Jaka Lakovičs un Samo Udrihs. Turcijas valstsvienībā rezultatīvākais ar 16 punktiem un septiņām izcīnītām atlēkušajām bumbām bija Ersans Iljasova, 12 punktus guva NBA finālists Hidajetu Turkoglu.

Izšķirošajā mačā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Spānija ar 90:68 (23:14, 19:12, 29:20, 19:22) pārliecinoši pieveica Polijas valstsvienību. Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 23  punktiem bija Huans Karloss Navarro, kurš realizēja septiņus no deviņiem tālmetieniem, Po Gasols  guva 20 punktus. Polijas izlases labā naturalizētais Deivids Logans guva 20 punktus, 17 punkti, piecas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles Lukašam Košarekam, Marčinam Gortatam - 12 punkti un 12 atlēkušās bumbas.

Līdz ar to F grupā pirmo vietu ieņēma Slovēnijas izlase, kas piecās spēlēs izcīnīja četras uzvaras. Tikpat uzvaru arī Turcijas kontā, Serbijas un Spānijas valstsvienībai - pa trim panākumiem. F grupā piektajā vietā ar vienu uzvaru ierindojās Polijas izlase, bet Lietuvas basketbolisti pie uzvarām tā arī netika un F grupā ieņēma pēdējo, sesto, vietu. Turnīra ceturtdaļfinālā no F grupas iekļuva Slovēnijas, Turcijas, Serbijas un Spānijas , no E grupas - Francijas, Grieķijas, Krievijas un Horvātijas valstsvienības. Ceturtdaļfinālā ceturtdien Krievija tiksies ar Serbiju, Francija - ar Spāniju. Piektdien Turcija  spēlēs ar Grieķiju, Slovēnija - ar Horvātiju.

Sestdien norisināsies pusfināla cīņas. Eiropas čempionāta fināls sāksies 20. septembrī pulksten 22.15 pēc Latvijas laika.

kasjauns.lv/Foto: AFP