Spānija pret Serbiju finālā, Francija un Horvātija tiek uz pasaules čempionātu
Milošs Teodosičs pusfināla mačā aizvadīja savu, iespējams, labāko spēli karjerā.
2009. gada 20. septembris, 11:44

Spānija pret Serbiju finālā, Francija un Horvātija tiek uz pasaules čempionātu

Jauns.lv

Spānijas un Serbijas izlašu basketbolisti svētdien Katovicē spēlēs Eiropas čempionāta (EČ) finālā, informē organizatori.

Spānijas izlase pārliecinoši ar 82:64 sagrāva Grieķiju. Jau no spēles sākuma spāņi izvirzījās vadībā, un lai arī pirmajā puslaikā grieķi vēl spēja turēt līdzi, tad tuvojoties mača izskaņai, jautājums par uzvarētāju bija lieks.

Uzvarētājiem 18 punktus guva Pau Gasols, bet Rūdijs Fernandess iemeta 14 punktus. Grieķijas izlasē rezultatīvākais ar 11 punktiem bija Ioaniss Burusis.

Savukārt Serbija dramatiskā spēlē tikai pagarinājumā ar 96:92 pārspēja Slovēniju. Serbi lieliski aizvadīja spēles otro daļu, atspēlējot desmit punktu deficītu, bet pamatlaika beigās, pateicoties Miloša Teodosiča veiksmīgajai spēlei, panākt neizšķirtu. Arī pagarinājumā teicami spēlēja Teodosičs, kurš cīņu beidza ar 32 gūtiem punktiem, nodrošinot Serbijai uzvaru un vietu finālā.

Svētdien finālspēle sāksies plkst. 22, bet 19.30 par bronzu spēlēs Grieķijas un Slovēnijas izlases.

Savukārt Francijas un Horvātijas basketbola izlases sestdien Eiropas čempionātā (EČ) Polijā nodrošināja sev ceļazīmes uz 2010. gada pasaules čempionātu Turcijā, informē sacensību rīkotāji. Abas komandas sev garantēja vismaz sesto vietu čempionātā, kas automātiski dod ceļazīmi uz pasaules čempionātu.

Mazajā pusfinālā par 5. līdz 8. vietu vispirms Francija ar 80:68 uzvarēja Turciju, bet pēc tam Horvātija ar 76:69 pārspēja Krieviju. Abas uzvarētājas spēles gaitā spēja atspēlējās no palieliem mīnusiem. Francijai otrajā ceturtdaļā pret Turciju vienubrīd bija -19 punkti, bet Hovātija pret Krieviju puslaika beigās zaudēja ar -10 punktiem.

BNS/Foto: LETA