„Dinamo” fani sāk pieprasīt Šuplera skalpu
2009. gada 8. oktobris, 18:34

„Dinamo” fani sāk pieprasīt Šuplera skalpu

Jauns.lv

KHL čempionāta spēlē Latvijas klubs Rīgas „Dinamo” izbraukumā ar 2:4 dramatiskā mača galotnē piekāpās līgas debitantiem un pastarīšiem Jekaterinburgas „Avtomobilist”. Arvien atklātāk un asāk par to, kas redzams laukumā, izsakās komandas līdzjūtēji. Acīmredzot daļai pacietības mērs jau ir pilns...

Rīdziniekiem šis bija astotais zaudējums 12 spēlēs. Savukārt „Avtomobilist” - tikai otrā uzvara pamatlaikā 12 spēlēs. Vēl divas uzvaras KHL debitanti guvuši pēcspēles metienu sērijās.

Pirmajā trešdaļā „Dinamo” zaudēja pirmos, otrajā - 35 sekunžu laikā vēl divus. Tikai trešajā periodā izdevās atgūt divus vārtus pēc Marsela Hosas realizētā vairākuma un Aleksandra Ņiživija metiena, nepilnas trīs minūtes pirms spēles beigām, taču, centienos panākt izlīdzinājumu, Martins Pruseks tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, mājinieki ieguva ripu un septiņas sekundes pirms spēles beigām guva ceturtos vārtus. Vārtus mājinieku labā guva Igors Magoņins, Radeks Filips un Aleksejs Simakovs, kā arī Oļegs Antoņenko, kurš raidīja ripu jau tukšos viesu komandas vārtos.

Atjaunotais „Dinamo” ar „Avtomobilist” komandu līdz šim nebija ticies. Jekaterinburgas klubs vēlējās KHL startēt jau līgas pirmajā sezonā, tomēr finansiālu iemeslu dēļ savu dalību atsauca un viņu vietā spēlēja Voskresenskas „Himik” komanda. Tomēr pēc pagājušās sezonas „Himik” paziņoja, ka nespēj izturēt KHL finansiālo slogu un iespēju debitēt KHL ieguva tieši „Avtomobilist”.

Sezonas otrajā izbraukuma tūrē šis Rīgas „Dinamo” komandai ir otrais mačs. Jau ziņots, ka otrdien rīdzinieki ar 2:4 piekāpās Maskavas „Dinamo” komandai.

Kluba fani ar lielām grūtībām spēja "sagremot" komandas neizteiksmīgo spēli sezonas sākumā. Tad pavīdēja cerību stariņš. Tomēr pēc šī izbraukuma divām pirmajām spēlēm, kurās "Dinamo" ātri vien nokļuva zaudētājos ar 0:4 un 0:3, fani ar arvien lielāku neizpratni jautā - kas notiek ar komandu? Arvien skaļāk izskan jautājums - vai Jūliuss Šuplers spēj "savākt" spēlētājus.

Neapmierināti ar to, kas redzams laukumā, ir arī daļa to fanu, kuri aizbrauca komandai līdzi uz Maskavu. Cik ilgi turpināsies izgāztie spēles sākumi un tad izmisīgie spēles glābšanas pasākumi?

10. oktobrī Rīgas komanda cīnīsies pret spēcīgo Magņitogorskas „Metallurg” klubu, bet šo izbraukuma spēļu sēriju „Dinamo” noslēgs 12.oktobrī, kad tiksies ar Čeļabinskas „Traktor” vienību. Savukārt nākamo mājas spēli Rīgas „Dinamo” aizvadīs 18.oktobrī, kad „Arēnā Rīga” uzņems Habarovskas klubu „Amur”, kurā spēlē arī Latvijas uzbrucējs Aleksejs Širokovs.

Jekaterinburgas „Avtomobilist” - Rīgas „Dinamo” 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)

Vārtus guva: Igors Magogins (Andrejs Teļukins, Aleksandrs Guļavcevs, 18:00, vair.), Radeks Filips (Andrejs Teļukins, Aleksandrs Guļavcevs, 28:16, vair.), Aleksejs Simakov (Oļegs Antoņenko, Nikolajs Bušujevs, 28:51), Oļegs Antoņenko (Sergejs Simakovs, 59:53) - Marcels Hosa (Sandis Ozoliņš, 54:05, vair.), Aleksandrs Ņiživijs (Jānis Sprukts, Sandis Ozoliņš, 57:06)

Izbraukuma sērijā Rīgas kluba treneri paņēmuši 23 hokejistus (divus vārtsargus, astoņus aizsargus un 13 uzbrucējus) - vārtsargi: Edgars Masaļskis un Martins Pruseks; aizsargi: Sandis Ozoliņš, Kristaps Sotnieks, Jēkabs Rēdlihs, Lī Svīts, Rodrigo Laviņš, Guntis Galviņš, Oļegs Sorokins un Krišjānis Rēdlihs; uzbrucēji - Mārtiņš Cipulis, Jānis Sprukts, Aleksandrs Ņiživijs, Marsels Hosa, Adrians Fosters, Maiks Iguldens, Miķelis Rēdlihs, Armands Bērziņš, Lauris Dārziņš, Ronalds Cinks, Ģirts Ankipāns, Gints Meija un Roberts Bukarts.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas „Dinamo” ar 12 punktiem 11 mačos patlaban ieņem desmito vietu, bet „Avtomobilist” ar desmit punktiem joprojām ieņem pēdējo, 12. pozīciju Austrumu konferencē. Jekaterinburgas komanda pamatlaikā līdz šim bija spējusi izcīnīt tikai vienu uzvaru.

kasjauns.lv/Foto: LETA