Hokejs
2009. gada 7. novembris, 08:11

Viktoram Bļinovam vārti Poļesjes kausā

Jauns.lv

Baltkrievijā notiekošās Poļesjes kausa izcīņas B apakšgrupas otrajā spēlē piektdien vārtus guva Latvijas uzbrucējs Viktors Bļinovs, tomēr viņa, kā arī aizsargu Agra Saviela un Sergeja Durdina pārstāvētā Poļesjes izlase ar rezultātu 1:4 (1:0, 0:1, 0:3) atzina Norvēģijas valstsvienības pārākumu.

Bļinovs mača 14.minūtē guva vienīgos Poļesjes komandas vārtus, izvirzot mājiniekus vadībā, tomēr spēles turpinājumā Poļesjes reģiona klubu apvienotajai komandai vārtus gūt vairs neizdevās, un tika piedzīvots likumsakarīgs zaudējums.

Tāpat Bļinovs arī pamanījās nopelnīt četras soda minūtes, pa vienai reizei tiekot noraidīts par pretinieka turēšanu ar nūju un uzbrukumu spēlētājam bez ripas, bet viņa lietderības koeficients šajā spēlē bija pozitīvs +1.

Mačā, kurā abu komandu spēlētājiem kopumā tika izdalītas 60 soda minūtes, bez divu minūšu noraidījuma neiztika arī Saviels, kurš otrās trešdaļas vidū tika sodīts par pretinieku komandas spēlētāja turēšanu ar rokām. Savukārt Durdins šajā ziņā "tika cauri sveikā."

Saviels piektdienas spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu, bet Durdinam šis rādītājs bija poiztīvs +1.

B grupas pirmajā spēlē ceturtdien Poļesjes komanda bez Bļinova sastāvā ar rezultātu 2:3 sīvā cīņā piekāpās Francijas valstsvienībai.

Līdz ar to Poļesjes izlases hokejisti grupas kopvērtējumā palika pēdējā, trešajā vietā, bet Francija un Norvēģija sestdien cīnīsies par pirmo vietu.

Savukārt Bobruiskas pilsētā notikušajā A apakšgrupas piektdienas spēlē Austrijas valstsvienība ar rezultātu 3:1 (0:0, 2:0, 1:1) apspēlēja Dānijas izlasi.

Dāņiem sestdien būs jāspēkojas ar Baltkrievijas valstsvienību, kas grupas pirmajā mačā dienu iepriekš pieveica austriešus ar 4:2.

Savukārt svētdien komandas aivadīs finālspēles, noskaidrojot kopējo vietu sadalījumu turnīrā.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā Poļesjes kausa izcīņā piedalījās arī Latvijas izlase, kas turnīra noslēgumā ieņēma piekto vietu.

Kā ziņots, Bļinovs Saviels un Durdins pārstāv Žlobinas klubu "Metallurg", kas piedalās Baltkrievijas atklātajā čempionātā (BAČ).

Bļinovs BAČ aizvadītajās 23 spēlēs ir guvis deviņus vārtus un izdarījis 13 rezultatīvas piespēles, un šobrīd viņš ir rezultatīvākais spēlētājs "Metallurg" rindās. Saviels 20 mačos ir guvis trīs vārtus un izpildījis četras rezultatīvas piespēles, bet Durdina rēķinā 20 spēlēs ir pieci vārti un viena rezultatīvas piespēle.

LETA