Futbols
2009. gada 17. novembris, 16:04

Maksātnespējīgā SIA "FK Rīga" no futbola kluba piedzen 220 111 latu parādu

Jauns.lv

Rīgas apgabaltiesa 16.novembrī pilnībā apmierinājusi maksātnespējīgās SIA "FK Rīga" prasību pret futbola klubu "Rīga" par 220 111 latu liela parāda piedziņu.

Pilns apgabaltiesas sprieduma teksts šajā lietā būs pieejams no 1.decembra, bet pēc tam 20 dienu laikā to būs iespējams pārsūdzēt apelācijas kārtībā.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa "FK Rīga" par maksātnespējīgu atzina no 2008.gada 7.novembra. Futbola kluba "Rīga" maksātnespēju bija lūgusi atzīt fiziska persona - futbola kluba treneris Jurijs Meļņičenko.

"FK Rīga" administratore Ilze Veģe aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka "FK Rīga" sabiedriskās organizācijas - futbola kluba "Rīga" - interesēs veikusi saimniecisko darbību, jo likums liedz ar to nodarboties sabiedriskai struktūrai.

Kā aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta Sporta pārvaldes vadītājs Kārlis Villerušs, futbola klubs "Rīga" dibināts 1999.gadā un klubu "Rīga" reprezentēja un līdz šim pārstāvēja biedrība "Futbola klubs Rīga", bet apmēram pirms gada bija mēģinājumi piesaistīt jaunus dalībniekus, lai paplašinātu finansējumu.

"Jaunie piesaistītie dalībnieki vēlējās, lai tiktu izveidota kapitālsabiedrība, un tādēļ tika nodibināta SIA "FK Rīga", kas šajā sezonā pārstāvēja futbola klubu "Rīga" Latvijas virslīgā," skaidroja Villerušs.

Tā kā "FK Rīga" darbība bija neveiksmīga un finansējums netika saņemts, tika noslēgta vienošanās, ar kuru futbola kluba pārstāvēšanas tiesības ir atdotas biedrībai.

"Atkarībā no tā, cik veiksmīgi vai neveiksmīgi notiks maksātnespējas process, parādsaistības, kas palikušas SIA "FK Rīga", subsidētā veidā uzņemsies biedrība "Futbola klubs Rīga". Pašvaldība ir pārstāvēta tikai biedrībā, un līgums tika lauzts daļēji pēc mūsu iniciatīvas," iepriekš uzsvēra Villerušs.

2008.gada 2.decembrī Rīgas domes koalīcijas padomē tika pieņemts lēmums izstāties no biedrības "Futbola klubs Rīga". Valdošās koalīcijas deputāti nolēma atsaukt visas klubam paredzētās dotācijas. Domnieki nolēma pieprasīt futbola kluba "Rīga" viceprezidenta un Rīgas domes Sporta pārvaldes direktora Villeruša rakstisku skaidrojumu par līdzšinējo situāciju klubā.

Pēc Uzņēmumu reģistru (UR) apkalpojošās firmas "Lursoft" datiem, SIA "FK Rīga" UR reģistrēta 2007.gada 8.martā un 45% tās kapitāla daļu pieder futbola klubam "Rīga", bet 55% īpašniece ir Krievijā reģistrēta slēgtā akciju sabiedrība "Aļpina-Mos".

"FK Rīga" valdes priekšsēdētājs bija Krievijas pilsonis Igors Pelevins, valdē darbojās Krievijas pilsonis Nikolajs Skorohodovs, kā arī Pāvels Ļihačevs un Andrejs Šakurovs.

Pēc futbola kluba "Rīga" interneta mājaslapā pieejamās informācijas, klubs dibināts 1999.gada 4.janvārī, bet reģistrēts UR 2000.gada 11.februārī.

LETA