Minskas "Dinamo" treneris: "Šis bija nepelnīts zaudējums"
Jūliuss Šuplers ir gandarīts par savu padoto sniegumu un galvenais - rezultātu.
2009. gada 13. decembris, 20:22

Minskas "Dinamo" treneris: "Šis bija nepelnīts zaudējums"

Jauns.lv

Rīgas "Dinamo" uzvara KHL mačā pret Minskas "Dinamo" nāca ļoti smagi, preses konferencē pēc spēles atzina Rīgas "Dinamo" komandas galvenais treneris Jūliuss Šuplers.

Rīgas "Dinamo" svētdien ar rezultātu 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) savā laukumā uzvarēja Minskas "Dinamo" komandu, kurā spēlē arī latviešu uzbrucējs Kaspars Saulietis.

Rīgas "Dinamo" labā vārtus guva Aleksandrs Ņiživijs un Miķelis Rēdlihs, bet Rīgas "Dinamo" vārtsargs Edgars Masaļskis aizvadīja savu pirmo "sauso" spēli šosezon.

"Priecājos, ka šodien uzvarējām. Šī uzvara mums nāca smagi," pēc spēles atzina Šuplers. "Izšķirošais moments bija, kad mēs izturējām lielo mazākumu, spēlējot trijatā pret pieciem pretiniekiem."

"Arī taktiski puiši izpildīja visu, kas viņiem bija likts. "Pirmā trešdaļa bija grūta, jo Minskas "Dinamo" izdarīja lielu spiedienu uzbrukumā. Tāpat arī psiholoģiski bija grūti, jo spēlētāji zināja, ka šie trīs punkti ir ļoti svarīgi," piebilda Šuplers. Šuplers atzina, ka KHL pārtraukumā, kurš sāksies tagad un saistīts ar izlašu spēlēm, katram spēlētājam ir tiesības uz personisko dzīvi, kad ir pārtraukums. "Visi ir pieauguši cilvēki, tāpēc ceru, ka viņi atpūtīsies saprāta robežās."

"Nepelnīts zaudējums, jo bijām pelnījuši kaut neizšķirtu," pēc mača teica Minskas "Dinamo" galvenais treneris Aleksandrs Andrijevskis. "Pēc parādītā snieguma mēs tikai pēdējā trešdaļā zaudējām pretiniekam. Viņi guva vārtus, bet mēs nē, un tas arī izšķīra spēles likteni."

"Rīgas "Dinamo" lieliski spēlēja aizsardzībā, bet īpaši jāuzteic Masaļskis, kura teicamās spēles dēļ mēs tā arī neguvām vārtus. Savukārt uzbrukumā daudz metieni lidoja garām vārtiem, un tas ir pārmetums uzbrucējiem," piebilda Andrijevskis.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 46 punktiem 35 spēlēs pakāpās uz astoto vietu, par trīs punktiem apsteidzot Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu, kura aizvadījusi 34 mačus. Savukārt Minskas "Dinamo" ar 40 punktiem 35 spēlēs saglabāja desmito vietu Rietumu konferences kopvērtējumā.

Tagad KHL sāksies pārtraukums, kurš saistīts ar izlašu spēlēm, bet nākamo spēli Rīgas "Dinamo" 22.decembrī atkal aizvadīs tieši ar Minskas klubu.

 LETA/Foto: LETA