Hokejs
2009. gada 20. decembris, 23:09

Somijas hokejisti uzvar Eirotūres trešajā posmā

Jauns.lv

Par Eirotūres hokejā trešā posma - Pirmā kanāla kausa izcīņas - uzvarētājiem svētdien kļuva Somijas hokejisti.

Trešās kārtas pirmajā mačā Krievija pēcspēles metienos ar 4:3 (1:0, 1:2, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos pārspēja Čehijas valstsvienību. Šajā mačā vārtus Krievijas izlases labā guva Oļegs Saprikins, Iļja Ņikuļins un Aleksandrs Radulovs, bet izšķirošo "bullīti" realizēja Sergejs Mozjakins. Savukārt Čehijas izlasē ar precīziem metieniem izcēlās Ondrejs Ņemecs, Miroslavs Blatjaks un Romāns Červenka.

Krievija būtu uzvarējusi turnīrā ceturto gadu pēc kārtas, ja Zviedrijas un Somijas mačā zviedri būtu svinējuši uzvaru pamatlaikā. Tomēr šajā mačā ar 4:3 (0:1, 2:1, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos triumfēja Somija. Šajā mačā uzvarētājiem divus vārtus guva Ville Peltonens, bet vienus vārtus guva Juka Hentunens un Jarko Imonens. Savukārt Zviedrijas labā vārtus guva Magnuss Jūhansons, Niklass Pērsons un Daniels Černkvists.

Eirotūres posma kopvērtējumā Somija nopelnīja sešus punktus, krievi piecus, Čehijas izlase četrus punktus, bet Zviedrija - trīs. Eirotūres kopējā kopvērtējumā pēc deviņām aizvadītajām kārtām pirmo vietu ar 17 punktiem ieņem Krievijas izlase. Otrajā vietā ar 16 punktiem atrodas Somija, kurai ar 13 punktiem seko Čehija. Savukārt Zviedrijas hokejisti līdz šim izcīnījuši astoņus punktus.

Hokeja Eirotūrē ir četri posmi, kuros ik gadu piedalās šo četru valstu izlases, kas veidotas no labākajiem Eiropā spēlējošiem hokejistiem. Kā ziņots, pirmajā posmā triumfēja Čehija, bet otrajā - Krievija.

LETA