Lipmans neapmierināts ar U-20 hokejistu sniegumu
Hokejs
2010. gada 6. janvāris, 17:06

Lipmans neapmierināts ar U-20 hokejistu sniegumu

Jauns.lv

Latvijas hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans ir neapmierināts ar Latvijas U-20 izlases startu pasaules čempionātā un labprāt komandas vadībā redzētu citu treneri.

­­

Latvijas izlase PČ Kanādā izcīnīja vienu uzvaru, kas ļāva ieņemt 9. vietu 10 valstu konkurencē, taču ar to bija par maz, lai arī nākamgad spēlētu spēcīgāko hokeja valstu sabiedrībā. Objektīvi vērtējot, 9. vieta pasaulē Latvijas U-20 hokejam ir gana augsta, taču nav pamata ar to būt apmierinātam, jo bija reālas iespējas tikt augstāk, sarunā ar teica Lipmans.

LHF prezidents uzsvēra, ka galīgo U-20 izlases starta izvērtējumu vēl sniegs LHF valde, taču viņš personīgi sava rakstura dēļ nevar justies apmierināts ar junioru sniegumu, ja komandai objektīvi bija iespējas noturēties elites grupā. LHF valdes uzdevums U-20 izlasei, dodoties uz PČ, bija saglabāt vietu elitē. "Uzdevums nav izpildīts, tādēļ [izlases starta] vērtējums var būt tikai negatīvs," teica Lipmans. "Var jau, protams, vainot puišus, tomēr viņus gatavo treneri. Mans subjektīvais viedoklis ir tāds, ka būtu jāmeklē nopietnāks treneris," viņš piebilda.

Maticins iepriekš medijos izteicās, ka pēc PČ noslēguma nepretendē palikt U-20 izlases galvenā trenera amatā. Lipmans šādu risinājumu atbalsta, tiesa, piemetinot, ka LHF valdē citiem varbūt būs atšķirīgs viedoklis. Tieši treneriem gatavošanās posmā un treniņos pirms PČ vajadzēja izvērtēt katra spēlētāja iespējas un psiholoģisko sagatavotību, lai komanda uz Kanādu dotos maksimāli spēcīga, paskaidroja LHF prezidents.

Kanādā Latvijas izlase piedzīvoja četrus zaudējumus četrās spēlēs grupas turnīrā pret Kanādu (0:16), Slovākiju (3:8), ASV (1:12) un Šveici (5:7), kā arī piekāpās Čehijai (2:10) turnīrā par palikšanu elitē. Vienīgo uzvaru Latvijas juniori guva pret Austriju (6:4), kas palika pēdējā, un arī izkrita no elites.

Pirms gada U-20 izlase Maticina vadībā PČ elites grupā izcīnīja 8. vietu un paglābās no atgriešanās I divīzijā. Tiesības spēlēt elites grupā Latvijas U-20 hokejisti izcīnīja ar uzvaru I divīzijas grupas turnīrā Rīgā 2007. gada izskaņā.

BNS/Foto: LETA