Basketbols
2010. gada 16. janvāris, 23:01

Latvijas basketbola izlašu EČ kvalifikācijas pretinieki

Jauns.lv

Latvijas vīriešu basketbola izlase 2011. gada Eiropas čempionāta (EČ) A divīzijas kvalifikācijas turnīrā spēlēs vienā grupā ar Itālijas, Somijas, Melnkalnes un Izraēlas izlasēm, liecina sestdien Freizingā, Vācijā, notikušās izlozes rezultāti.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā vīriešiem startēs 15 komandas, kuras sestdien tika salozētas trīs grupās pa piecām vienībām katrā.

Pēc divu apļu spēlēm, kuras notiks no 2. līdz 29. augustam, katras grupas labākā komanda, kā arī divas labākās otro vietu ieguvējas, iegūs ceļazīmes uz 2011. gada Eiropas čempionāta finālturnīru Lietuvā. Nākošās sešas komandas par vēl vienu ceļazīmi cīnīsies papildus kvalifikācijas turnīrā 2011. gada augustā, bet četras vājākās izlases spēlēs par palikšanu A divīzijā.

Izlozē Latvija bija izlikta pirmajā grozā, jo iepriekšējā EČ finālturnīrā, kas 2009. gadā notika Polijā, ieņēma 13. vietu.

2011. gada EČ finālturnīrā vieta garantēta jau 2010. gada pasaules čempionāta dalībniekiem - Spānijai, Serbijai, Grieķijai, Slovēnijai, Horvātijai, Francijai, Turcijai, Krievijai, Vācijai un čempionāta mājiniekiem Lietuvas izlasei.

Latvijas vīriešu izlase, par kuras galveno treneri februāra sākumā visticamāk tiks apstiprināts Ainars Bagatskis, startējusi pēdējos piecos Eiropas čempionāta finālturnīros pēc kārtas.

2011. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru grupas:

A grupa - Somija, Itālija, Latvija, Melnkalne, Izraēla

B grupa - Bosnija un Hercegovina, Ungārija, Maķedonija, Ukraina, Lielbritānija

C grupa - Beļģija, Portugāle, Polija, Gruzija, Bulgārija

Latvijas izlases basketbolistes Eiropas čempionāta (EČ) A divīzijas kvalifikācijas turnīrā spēlēs ar Izraēlas, Serbijas un Rumānijas valstsvienībām, liecina sestdien Freizingā, Vācijā, notikušās izlozes rezultāti.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā startēs 18 komandas, kuras sestdien tika salozētas četrās grupās - divās pa piecām un divās pa četrām komandām.

Pēc divu apļu spēlēm, kuras notiks no 2. līdz 29. augustam, katras grupas divas labākās komandas iegūs ceļazīmes uz 2011. gada Eiropas čempionāta finālturnīru Polijā. Nākošās sešas komandas par vēl vienu ceļazīmi cīnīsies papildus kvalifikācijas turnīrā, bet četras vājākās izlases spēlēs par palikšanu A divīzijā.

Izlozē Latvija bija izlikta pirmajā grozā, jo iepriekšējā EČ finālturnīrā, kas 2009. gadā notika Rīgā, Liepājā un Valmierā, tā ieņēma 7. vietu.

2011. gada EČ finālturnīrā vieta garantēta jau 2010. gada pasaules čempionāta dalībniecēm - Francijai, Krievijai, Spānijai, Baltkrievijai, Grieķijai un Čehijai, kā arī turnīra organizētājvalstij Polijai.

2011. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra grupas:

A grupa - Itālija, Lietuva, Horvātija, Beļģija, Nīderlande

B grupa - Latvija, Izraēla, Serbija, Rumānija

C grupa - Turcija, Ungārija, Bulgārija, Somija, Melnkalne

D grupa - Slovākija, Ukraina, Vācija, Lielbritānija

BNS