2010. gada 17. februāris, 23:07

Pasaules mediji Vankūveras olimpiādi dēvē par "visu laiku sliktākajām" olimpiskajām spēlēm

Jauns.lv

Pasaules medijos ik dienas izskan pret Vankūveras olimpiskajām spēlēm vērsta kritika, un daži žurnālisti tās jau pacentušies nodēvēt par "visu laiku sliktākajām" spēlēm.

Dažās publikācijās Vankūvera tiek saukta par "Ziemeļu Atlantu", atsaucoties uz 1996.gada vasaras olimpisko spēļu nemākulīgo organizāciju.

Britu laikraksta "Guardian" komentētājs Lorenss Donegans raksta: "Grūti noticēt, ka kaut kas varētu pārspēt 1996.gada Atlantas vasaras olimpisko spēļu organizatorisko haosu un atklāto komerciālo alkatību vai 1976.gada spēļu finansiālo izgāšanos, kas noveda pie Monreālas bankrota. Tomēr ar katru dienu pašplūsmas un nervozitātes sajūta Vankūveras spēlēs kļūst arvien pamanāmāka."

Tomēr Vankūveras spēļu organizācijas komitejas preses sekretāre Renē Smita-Valade nav zaudējusi cerības par spēļu izdošanos.

"Katram ir sava perspektīva, taču perspektīva, par kuru mēs dzirdam visbiežāk, ir tāda, ka cilvēki novērtē to, ka darām visu iespējamo. Mēs negaidījām, kas viss notiks pilnīgi gludi, un mēs strādājam ar izaicinājumiem un [ceram], ka šīs paliks atmiņā kā lieliskas spēles," sacīja Smita-Valade.

"Tas nedaudz līdzinās pazaudētai bagāžai. Nav runa par to, vai jūsu bagāža pazūd, bet gan par to, kā jūs reaģējat. Mums ir iedalītas tādas kārtis, kādas ir, un mēs esam darījuši visu iespējamo, lai īstenotu vislabākos plānus.. Vissvarīgākais ir būt radošiem, reaģēt strauji un nākt klajā ar risinājumiem," viņa klāstīja.

Līdz šim 21.ziemas olimpiskās spēles kļuvušas bēdīgi slavenas ar sliktajiem laikapstākļiem, tehniskām kļūmēm, transporta problēmām un Gruzijas kamaniņbraucēja Nodara Kumaritašvili bojāeju treniņbraucienu laikā.

Turklāt viens no pēdējiem triecieniem ir organizācijas komitejas otrdienas paziņojums, ka tā atsauc 20 000 biļešu, kas pārdotas uz visām turpmākajām frīstaila sacensībām Saipresmauntinā. Tādējādi kopējais atsaukto biļešu skaits jau sasniedz 28 000 un organizatoru zaudējumi pieauguši līdz 1,5 miljoniem Kanādas dolāru (740 tūkstošiem latu).

BNS