Maskalāna četriniekam 11. vieta
Edgaram Maskalānam četriniekos tomēr veicās nedaudz sliktāk nekā divnieku sacensībās.
2010. gada 28. februāris, 02:21

Maskalāna četriniekam 11. vieta

Jauns.lv

Edgara Maskalāna pilotētais bobsleja četrinieks sestdien Vistleras trasē finišēja 11. vietā Vankūveras olimpiskajās spēlēs, noslēdzot Latvijas olimpiešu startus.

Uzvarēja Stīvena Holkomba pilotētā ASV I ekipāža, kas četru braucienu summā finišēja pēc trim minūtēm un 24,46 sekundēm. Par sudraba medaļniekiem kļuva Vācija I ar četrkārtējo olimpisko čempionu pilotu Andrē Langi, kas zaudēja čempioniem 0,38 sekundes. Par zeltu pacīnīties Langem pirms pēdējā brauciena vairs nebija reālu cerību, taču viņš spēja par vienu simtdaļu apsteigt Lindonu Rašu un atvirzīt uz 3. vietu Kanādu I.

Vankūverā Lange iepriekš uzvarēja divnieku sacensībās, bet pirms četriem gadiem Turīnas olimpiskajās spēlēs viņš palika nepārspēts gan divnieku, gan četrinieku konkurencē. Iepriekš Lange teica, ka Vankūverā ir viņa pēdējais olimpiskais starts.

Maskalāns ar stūmējiem Mihailu Arhipovu, Raivi Broku un Pāvelu Tulubjevu uzvarētājiem zaudēja 2,19 sekundes. Arī pēc piektdien veiktajiem pirmajiem diviem braucieniem Maskalāns bija 11. vietā. Labāk Maskalānam ar Daumantu Dreiškenu iepriekš veicās divnieku konkurencē, kur Latvijas vienīgā ekipāža pakāpās līdz 8. vietai.

Pirmajos divos braucienos piektdien krita sešas četrinieku kamanas, savukārt sestdien visi piloti veiksmīgi aizstūrēja līdz finišam. No starta gan atteicās ASV II ekipāža ar pilotu Džonu Napjēru.

Jau ziņots, ka nestartēja Jāņa Miņina četrinieks. Pēc pilotam Vankūverā veiktās apendicīta operācijas un kritieniem treniņbraucienos, kad cieta stūmēji, ekipāža no dalības olimpiskajās spēlēs atteicās.

Līdz ar bobsleja sacensību finišu visiem Latvijas sportistiem olimpiskās spēles ir noslēgušās. Olimpiskajai delegācijai atlicis svētdien vēl piedalīties olimpiādes noslēguma ceremonijā.