Sorokins: SKA bija noguruši, un arī “dzirkstelītes” viņiem nebija
2010. gada 16. marts, 12:46

Sorokins: SKA bija noguruši, un arī “dzirkstelītes” viņiem nebija

Jauns.lv

Viens no vadošajiem Rīgas “Dinamo” aizsargiem Oļegs Sorokins intervijā Krievijas laikrakstam „Sport deņ za dņom” novērtēja veiksmīgo izslēgšanas spēļu sēriju pret Sanktpēterburgas SKA.

– SKA hokejisti uzskata, ka “Dinamo” viņiem ir neērts hokejists, ko jūs domājat par SKA?

– Laikam jau viņi pareizi domā. (Smaida.) Sezonā mēs viņus vienā spēlē uzvarējām, tiesa, citā mēs cietām sagrāvi (1:8 – Aut.). Katra spēle sākas ar 0:0, bet izslēgšanas spēles atšķiras no regulārās sezonas spēlēm.

– Kur jūsu komandai izdevās labākas spēles – mājās vai viesos?

– Man ļoti patika pirmā spēle Sanktpēterburgā (“Dinamo” uzvarēja ar 2:0 – Aut.). “Izlikāmies” par simts procentiem, disciplinēti nospēlējām aizsardzībā. Ja tā turpināsim, domāju, var tālu tikt izslēgšanas spēlēs.

– Jūs īpaši gatavojāties spēlēm pret SKA? Izpētījāt pretinieku “pa gabaliņiem”?

– Tā gluži nevarētu teiktu, jo bijām jau tikušies četras reizes regulārajā sezonā. Ar to pietiek, lai gūtu priekšstatu par pretinieku. Tiesa, analizējām arī viņu pēdējās regulārās sezonas spēles. Arī tas atstāja savu iespaidu. Atradām trumpjus, ar kuriem varam uzvarēt, un, protams, pamatīgi “izlikāmies”.

– Kas, tavuprāt, bija SKA galvenā problēma?

–  (Pauze.) Šķita, ka vairāk gribam uzvarēt. SKA izskatījās noguruši. Nezinu, vai treneri viņus pārmocījuši vai kas, bet tāds iespaids radās. Armijnieki nebija fiziski gatavi, un arī “dzirkstelītes” viņiem nebija.

– Pirms sērijas daudzi speciālisti teica, ka “Dinamo” nav izredžu pret SKA. Tas jūs īpaši motivēja?

– Es par to nedomāju. Līdz Rīgai, protams, atnāk daudzas krievu preses publikācijas. Puiši skatās internetā, taču tam nedrīkst pievērst uzmanību. Izslēgšanas spēlēs par daudz ko runā.

– Disciplīna uzvar meistarību. Vai tā drīkst teikt attiecībā uz šo sēriju?

– Drīkst teikt disciplīna: pārspēj meistarību, bet drīkst teikt arī: komanda uzvar komandu. (Smaida.)

– Jūsu sejā ir daudz rētu. Vai armijnieki pacentās?

– Nē, tās ir vecākas. Pēc mačiem ar SKA sāp citas vietas. Tās ir uzpampušas. (Smejas.)

– Bet dvēsele dzied?

– Un kā vēl!

–  Vai vēl kaut kur tā atbalsta savu komandu kā Rīgā?

– Domāju, ka Krievijā nekur. Tā ir mīlestība pret komandu un tribīņu vienotība. Par mums jūt līdzi fani un arī vienkāršie iedzīvotāji. Tas ļoti palīdz.

– Kādu padomu varat dot SKA hokejistiem, kuri otro gadu pēc kārtas izstājas izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā?

– Godīgi sakot, biju šokā, kad ierados Sanktpēterburgā un redzēju pustukšās tribīnes. SKA līdzjutējiem ir jāsaprot, ka izslēgšanas spēlēs komanda jāatbalsta ir vēl vairāk nekā regulārajā čempionātā. Varbūt viņi domāja, ka SKA bez problēmām apspēlēs Rīgu, bet SKA hokejistiem novēlu veiksmīgi nostartēt nākamajās izslēgšanas spēlēs.

– Kas tam būtu nepieciešams?

– Nespēlēt pret mums. (Smejas.)

kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Purviņš