Prusekam ar sirdi viss kārtībā. Ozoliņš diskvalificēts, kautiņa pretinieks – nē!
2010. gada 22. marts, 13:38

Prusekam ar sirdi viss kārtībā. Ozoliņš diskvalificēts, kautiņa pretinieks – nē!

Jauns.lv

Beidzot kādu veselības jautājumos patīkamu ziņu portālam kasjauns.lv sniedzis “Dinamo” preses sekretārs Jānis Stepītis, proti, Martins Pruseks pirmdien atgriežas Rīgā, un viņam nekādas problēmas ar sirdi nav konstatētas.

Stepītis gan nevēlējās prognozēt, kad čehu vārtsargs varētu atgriezties laukumā, taču bažām par nopietnām sirds problēmām pamata neesot, jo pie vājuma vainojama ir pilnīga organisma dehidratācija. „Dinamo” preses sekretārs arī noliedza baumas, ka čehu vārtsargs jau pirms spēles juties slikti, un, ka galvenais treneris Jūliuss Šuplers tam nav pievērsis uzmanību.

Tāpat Stepītis apstiprināja, ka Edgars Masaļskis svētdien jau trenējās kopā ar komandu, taču par viņa iespējamo atgriešanos laukumā lems treneri pavisam neilgi pirms spēles. Ja Šuplers ar saviem partneriem nolems, ka Masaļskis vēl nav gatavs spēlēt, tad savu debiju KHL šosezon piedzīvos Ervīns Muštukovs, kurš pagājušajā sezonā šajā līgā aizvadīja vienu gana sekmīgu spēli, kurā dinamieši ar 2:4 izbraukumā piekāpās spēcīgajam Mitišču “Atlant”, bet „Dinamo” nomināli trešais vārtsargs tika atzīts par labāko spēlētāju savā komandā, tāpat Ervīns sekmīgi nospēlēja trešo trešdaļu arī ar 2:6 zaudētajā spēlē pret Maskavas CSKA, kurā palika nepārspēts, atvairot visus desmit pretinieku metienus.

Stepītis kasjauns.lv informēja par vēl vienu nopietnu zaudējumu sastāvā, jo diskvalifikāciju par kautiņu ar Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētās Balašihas MVD slovāku aizsargu Martinu Štrbaku saņēmis “Dinamo” kapteinis Sandis Ozoliņš. Tā kā Ozoliņš par incidentu saņēma 2+2+10 minūšu sodu (trešais desmitminūšu sods sezonā), viņš ir spiests izlaist vienu spēli un samaksāt 30 000 rubļu (aptuveni 530 latu) lielu naudassodu. Nedaudz neizprotams ir tiesnešu traktējums, ka tieši dinamiešu kapteinis saņēma lielāku sodu, jo slovāku aizsargs saņēma tikai 2+2 minūšu noraidījumu, kaut gan tieši viņš izdarīja pirmo sitienu.       

Jau ziņots, ka lauzta pirksta dēļ šī sezona jau ir beigusies Ģirtam Ankipānam, tāpat pirmdienas un otrdienas Rietumu konferences pusfināla mačos laukumā neizies Maiks Iguldens, kuram ir tāds cirkšņa savainojums, kam nevar līdzēt arī pretsāpju medikamenti.

Paredzams, ka Sanda Ozoliņa vietu pirmajā aizsargu pārī ar Oļegu Sorokinu ieņems Krišjānis Rēdlihs, bet nemainīgi paliks divi citi aizsargu pāri Guntis Galviņš, Rodrigo Laviņš un Kristaps Sotnieks, Jēkabs Rēdlihs. Uzbrukumā pirmie trīs virknējumi, domājams, paliks bez izmaiņām: Roberts Petrovickis, Marsels Hosa, Aleksandrs Ņiživijs; Martins Karija, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs; Jānis Sprukts, Mārtiņš Karsums, Mārtiņš Cipulis, bet ceturtajā virknējumā ar Armandu Bērziņu, Gintu Meiju, visticamāk, spēlēs Roberts Bukarts, kas ļautu pieteikt vēl vienu hokejistu (Roberts ir dzimis 1990. gadā, un KHL noteikumi ļautu uz spēli pieteikt vēl vienu hokejistu), kas, domājams, būs septītais aizsargs Oskars Cibuļskis. Ar “Dinamo” treniņus aizvadīja arī Tailers Arnasons un Andris Džeriņš, kuru piedalīšanās šodienas spēlē arī nav izslēgta.

kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Purviņš