"Dinamo/Juniors" pārspēj "Liepājas metalurgu"
Kristaps Sotnieks šajā mačā guva vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli, pierādot, ka spēle uzbrukumā viņam nav sveša.
2010. gada 31. marts, 22:04

"Dinamo/Juniors" pārspēj "Liepājas metalurgu"

Jauns.lv

Latvijas atklātā hokeja čempionāta finālsērijas otrajā mačā trešdien "Dinamo/Juniors" komanda ar rezultātu 3:0 (1:0, 0:0, 2:0) izbraukumā pieveica pagājušās sezonas čempionvienību "Liepājas metalurgs".

"Dinamo/Juniors" labā vārtus guva Kristaps Sotnieks, kurš sezonu aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas "Dinamo", kā arī Mārcis Zembergs un Ēriks Ševčenko. Divus no trim vārtiem "Dinamo/Juniors" guva skaitliskajā vairākumā.

Par labākajiem spēlētājiem šajā mačā tika atzīti abu komandu vārtsargi - Nauris Enkuzēns ("Dinamo/Juniors") un Dmitrijs Žabotinskis.

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām "Dinamo/Juniors" nostiprinājās vadībā ar 2-0. Kā ziņots, pirmajā mačā ar vairākiem sezonu Rīgas "Dinamo" komandā aizvadījušajiem spēlētājiem papildinātā "Dinamo/Juniors" komanda izcīnīja panākumu ar rezultātu 4:3. Nākamie divi mači 2. un 3. aprīlī risināsies "Inbox.lv" ledus hallē Piņķos. Piektā spēle nepieciešamības gadījumā notiks 5. aprīlī Liepājā, sestais mačs paredzēts 7. aprīlī Piņķos, bet izšķirošā septītā spēle, ja tāda būs nepieciešama, notiks 9. aprīlī Liepājā.

Pēdējo divu sezonu Latvijas čempionvienība "Liepājas metalurgs" pusfināla sērijā ar 3-0 pieveica savu fārmklubu "Liepājas metalurgs 2", savukārt "Dinamo/Juniors" ar 3-1 pārspēja regulārās sezonas spēcīgāko klubu "Ozolnieki/Monarch".

"Liepājas metalurgs" un "Dinamo/Juniors" šīs sezonas gaitā spēlēja Baltkrievijas atklātajā čempionātā (BAČ). Galīgajā BAČ kopvērtējumā "Liepājas metalurgs" ar 61 punktu 52 spēlēs ieņēma desmito vietu, bet "Dinamo/Juniors" ar 49 punktiem ierindojās vienu pozīciju zemāk.

LETA/Foto: Mārtiņš Purviņš