Futbols
2010. gada 11. aprīlis, 18:42

"Liverpool" īpašnieki vēlas pārdot klubu

Jauns.lv

ASV miljonāri un Anglijas premjerlīgas viena no spēcīgākajiem klubiem "Liverpool" līdzīpašnieki Toms Hiks un Džordžs Džilets nolīguši investīciju banku "Barclays Capital", lai atrastu komandai jaunus investorus.

Kā ziņo angļu medijs "Daily Mail", kluba īpašnieki ir gatavi to pārdot, ja tiks saņemts atbilstošs piedāvājums. Uz doto brīdi "Liverpool" parādi sasniedz 237 miljonus sterliņu mārciņu (188 miljonus latu), turklāt abi ASV miljonāri nav īpaši populāri sava kluba līdzjutēju vidū.

Kādu laiku atpakaļ "Liverpool" galvenais treneris Rafaels Benitess kluba vadībai lūdza 60 miljonus mārciņu (47 miljonus latu) jaunu spēlētāju iegādei, taču klubs ir parādā bankām gandrīz divas reizes lielāku summu. Neskatoties uz finansiālajām problēmām, tā īpašnieki negrasās pārdot klubu par zemu vērtību, jo nesen noraidīja bankas "The Rhone Group" piedāvājumu izpirkt 40 procentus kluba akciju par 105 miljoniem mārciņu (83 miljoniem latu).

Anglijas futbola premjerlīgas kopvērtējumā "Liverpool" šobrīd atrodas tikai sestajā vietā un no trešā vietā esošā Londonas "Arsenal" atpaliek jau 16 punktus. Labākajā gadījumā "Liverpool" futbolisti var izcīnīt ceturto vietu čempionātā, jo no ceturtajā vietā esošās Mančestras "City" viņus šķir četri punkti, kad līdz sezonas beigām atlikušas piecas spēļu kārtas.

Tomēr "Liverpool" ir iekļuvis UEFA Eiropas līgas turnīra pusfinālā, kur divās spēlēs tiksies ar Madrides "Atletico" komandu.

LETA