Futbols
2010. gada 13. aprīlis, 23:24

Itālija varētu zaudēt vienu komandu UEFA čempionu līgā

Jauns.lv

Itālija var zaudēt vienas komandas vietu UEFA Čempionu līgas turnīrā vēl saistībā ar 2006.gada vairāku spēļu ietekmēšanas skandālu, pavēstījis "AC Milan" kluba viceprezidents Adriano Galjāni.

Šāda notikumu attīstība ir reāla no nākamā gada sezonas vai, vēlākais, 2012. gada sezonas, kad Itālijai nāktos šķirties no vienas komandas vietas Čempionu līgā par labu Vācijai, jo tā Eirokausu rangā izkristu no labāko trijnieka. "Mums jau pirms sezonas bija tikai par 0,5 koeficienta punktiem vairāk nekā Vācijai. Tātad pavisam droši, ka no 2012. gada sezonas mēs zaudēsim vienu vietu Čempionu līgā, bet varbūt pat jau nākamgad," pavēstīja Galjāni.

Katras valsts komandu vietu skaitu nosaka pēc speciāla Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) indeksa, kas veidots, ņemot vērā katras valsts komandu rezultātus Eiropas kausu turnīros pēdējo piecu gadu laikā. Savukārt 2006.gadā Itālijā izcēlās liels vairāku spēļu ietekmēšanas skandāls, kad Turīnas "Juventus" komandai atņēma divus čempionu titulus un izslēdza no Itālijas futbola čempionāta A sērijas, bet "AC Milan", "Lazio", "Fiorentina" un "Reggina" komandām atņēma punktus, uzsākot nākamā gada čempionātu. Līdz ar to arī Eirokausos Itāliju pārstāvēja vājākas komandas nekā parasti.

"Visu cieņu "Chievo" komandai, bet, loģiski, viņiem Eiropā nebija tik augstu mērķu kā "Juventus" un Itāliju nepārstāvēja spēcīgākās komandas," uzsvēra Galjani.

Uz doto brīdi UEFA valstu reitingā tikai labākās trīs valstis var būt pārstāvētas ar četrām komandām Čempionu līgā - tās ir Anglija, Spānija un Itālija, bet pirmā aiz strīpas ir Vācija. Šīs sezonas Eiropas futbola turnīros labāko četru komandu skaitā Itāliju pārstāv tikai Milānas "Inter", kas spēlēs UEFA Čempionu līgas pusfinālā ar spāņu "Barcelona", bet Vācijai tādas komandas ir divas - Minhenes "Bayern", kas arī iekļuvusi Čempionu līgas pusfinālā un tiksies ar Lionas "Olympique", kā arī Hamburgas SV, kas UEFA Eiropas līgas pusfinālā cīnīsies ar Londonas "Fulham".

UEFA valstu reitingā pirmajā sešiniekā vēl atrodas Francija un Krievija, taču bez reālām iespējām tuvāko divu gadu laikā iegūt papildu vietu UEFA Eiropas kausu turnīros.

LETA