2010. gada 13. maijs, 20:56

Norvēģijai un Krievijai uzvaras. Zināmi visi Latvijas pretinieki

Jauns.lv

Pasaules hokeja čempionāta C apakšgrupas trešās kārtas mačā ceturtdien Norvēģijas izlase ar rezultātu 5:1 (0:1, 1:0, 4:0) pieveica Franciju.

Šajā mačā vēl pēc otrās trešdaļas rezultāts bija neizšķirts 1:1, bet pēdējās 20 minūtēs norvēģi pilnībā pārņēma iniciatīvu. Brīžiem laukumā ritēja arī rupja cīņa, bet 41 sekundi pirms tās beigām 25 minūšu noraidījumu saņēma arī norvēģu vārtsargs Pols Grotness, kuram tagad būs jāizlaiž nākamā spēle. Kopā pēdējās desmit minūtēs abas komandas saņēma 53 soda minūtes.

Norvēģijas izlasē ar precīziem metieniem izcēlās Pēters Lūrencens, Matss Zukarello Osens, Annešs Bastiansens, Patriks Tūresens un Matiss Olimbs, kurš mača izskaņā realizēja soda metienu. Savukārt francūžiem vārtus guva Tedijs da Kosta.

Līdz ar to tagad zināmi visi Latvijas pretinieki nākamajā čempionāta kārtā - pirmās trīs vietas C grupā ieņems Zviedrijas, Norvēģijas un Čehijas izlases. Vēl gan nav zināms šo komandu galējais vietu sadalījums, kas noskaidrosies pēc Zviedrijas un Čehijas cīņas. Pašlaik Zviedrijai un Norvēģijai ir pa sešiem punktiem, bet Čehijas kontā trīs punkti.

Kā zināms, B grupā trešo vietu izcīnījusī Latvijas izlase nākamo maču piektdien plkst.21.15 pēc Latvijas laika aizvadīs ar C grupas spēcīgāko vienību.

Savukārt Francija cīnīsies par vietas saglabāšanu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā ar ASV un Itālijas izlasēm, kā arī A grupas vājāko komandu.

Pasaules hokeja čempionāta A apakšgrupas trešās kārtas spēlē pēdējo divu čempionātu spēcīgākā komanda Krievija ar rezultātu 3:1 (1:0, 2:0, 0:1) pārliecinoši pieveica Baltkrievijas valstsvienību. Līdz ar to trijās apakšgrupu turnīra spēlēs Krievijas izlase tika pie trijiem panākumiem, izcīnot pirmo vietu.

Pēdējā mačā Krievijas izlasē pa vieniem vārtiem guva Sergejs Mozjakins, Aleksandrs Ovečkins un Artjoms Aņisimovs. Savukārt Baltkrievijas labā vienīgo precīzo raidījumu izpildīja Aleksejs Kaļužnijs.

Pēdējā A grupas spēlē ceturtdien savā starpā tiksies Kazahstānas un Slovākijas valstsvienības.

Pirms šīs cīņas Krievija ar deviņiem punktiem jau garantējusi sev pirmo vietu, Slovākijai un Baltkrievijai ir pa trijiem punktiem, bet Kazahstāna cīnās bez punktiem.

Pēc apakšgrupu turnīra pirmās trīs komandas aizvadīs spēles ar D grupas trīs spēcīgākajām vienībām Somiju, Vāciju un Dāniju.

Uz pasaules čempionāta otro posmu komandas līdzi ņems savstarpējo spēļu rezultātus apakšgrupu turnīra pirmajā posmā.

Savukārt ceturtajā vietā palikusī komanda cīnīsies par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā. Tomēr slovāki no pasaules čempionāta A grupas nevar izkrist, jo nākamgad pasaules čempionāts risināsies tieši Slovākijā. Ja Slovākija tomēr ieņems kādu no pēdējām divām vietām, tad no augstākās divīzijas izkritīs 14.vietu ieņēmusī valstsvienība.

LETA