Jurim Štālam pasaules čempionāts beidzies
2010. gada 15. maijs, 16:06

Jurim Štālam pasaules čempionāts beidzies

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā Vācijā vairs nevarēs palīdzēt uzbrucējs Juris Štāls, sociālajā komunikācijas tīklā "Twitter" raksta žurnālists Māris Zembergs.

Štāls piektdienas mačā pret Zviedriju, kurā Latvijas izlase zaudēja ar 2:4, pie vārtiem neveiksmīgi krita uz elkoņa un izsita plecu no vietas. Plecs jau ir atlikts vietā, tomēr turpināt pasaules čempionātu Štāls nevarēs.

Aizvadītajos četros mačos pasaules čempionātā Štāls izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Kā atzina Latvijas izlases ārsts Jānis Kvēps, pārējiem spēlētājiem nopietnu veselības problēmu neesot.

Zembergs piebilda, ka maču starp Latvijas un Zviedrijas komandām piektdien vēroja arī uzbrucējs Aleksejs Širokovs, kurš netika iekļauts valstsvienības sastāvā dalībai pasaules čempionātā.

Pasaules čempionāta pirmajā posmā Latvijas izlase uzvarēja vienā no trijām spēlēm, un otro posmu uzsāka bez punktiem. Pašlaik F grupā pirmajā vietā ar sešiem punktiem atrodas Šveices, Kanādas un Zviedrijas izlases, Čehija un Norvēģija tikušas pie trijiem punktiem, bet Latvijas izlase vienīgā pagaidām vēl punktus nav izcīnījusi, ieņemot pēdējo, sesto vietu. Ceturtdaļfinālā iekļūs apakšgrupas četras labākās vienības. Čempionāta turpinājumā Latvijas izlase svētdien plkst.17.15 spēkosies ar Norvēģiju, bet otro posmu pirmdien plkst.21.15 noslēgs ar cīņu pret Čehiju, kas Latvijai ir labā atmiņā no Vankūveras olimpisko spēļu turnīra.

LETA/Foto: AFP