Katastrofāls skaitliskais vairākums liedz iekļūt ceturtdaļfinālā
2010. gada 17. maijs, 23:40

Katastrofāls skaitliskais vairākums liedz iekļūt ceturtdaļfinālā

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlase izšķirošajā pasaules čempionāta spēlē par vietu ceturtdaļfinālā pirmdien ar rezultātu 1:3 (0:0, 0:2, 1:1) piekāpās Čehijas valstsvienībai.

Līdz ar to Latvijas izlase neiekļuva sacensību ceturtdaļfinālā, noslēdzot čempionātu.

Latvijas izlasē vienīgos vārtus guva Sergejs Pečura, bet Čehijas labā divus vārtus, spēlējot mazākumā, guva Tomašs Rolineks, bet vienu reizi precīzi meta Romāns Červenka.

Spēli Latvijas izlase iesāka neveiksmīgi un jau 33.sekundē pēc Georgija Pujaca noraidījuma palika mazākumā. Tomēr arī šajās divās minūtēs Latvijas hokejisti izpildīja bīstamu uzbrukumu, kad pa vārtiem meta Artūrs Kulda. Turpinājumā spēle ritēja līdzīgā cīņā un sestajā minūtē jau Latvijas izlase nopelnīja vairākumu, tomēr kā jau čempionātā ierasts, ļoti bīstamus momentus vairākumā tā nespēja izveidot. Turpinājumā Čehijas izlase ieguva diezgan lielu pārsvaru, kas 12.minūtē izpaudās Gunta Galviņa noraidījumā. Pēc pusotras minūtes nevajadzīgu noraidījumu nopelnīja arī Kulda, kas nozīmēja, ka Latvijai pusminūti jāspēlē trijatā pret pieciem pretiniekiem. Pateicoties aktīvai Herberta Vasiļjeva darbībai, Latvijas izlase lielo mazākumu izturēja un pēc tam arī nākamo pusotru minūti. Pēc šie mazākumiem metienu attiecība bija 12:2 Čehijas labā. Pirmajā trešdaļā rezultāts tā arī netika atklāts, bet metienu attiecība bija jau 16:2 Čehijas labā.

Otrajā trešdaļā jau sākotnēji līdz labam metienam nokļuva Lauris Dārziņš, tomēr situācija dramatiski mainījās trešajā minūtē, kad Latvijas izlase ielaida vārtus, spēlējot vairākumā - pretuzbrukumā vārtus guva Tomašs Rolineks. Turpinājumā Latvijas izlase ieguva iespēju nepilnu minūti spēlēt piecatā pret trijiem čehiem, bet šajā laikā neizdarīja nevienu metienu pa vārtiem. Turpinājumā spēle izlīdzinājās, tomēr atkal vārtus guva tieši čehi un atkal mazākumā - Latvijas izlase vairākumos metienus pa vārtiem praktiski neizdarīja, bet čehi atkal mazākumā aizskrēja pretuzbrukumā un otros vārtus guva Rolineks. Pēc otrās trešdaļas Latvijas izlase zaudē ar rezultātu 0:2.

Trešā trešdaļa sākās līdzīgā cīņā, bet tās turpinājumā Latvijas izlase arvien vairāk pārņēma iniciatīvu. Trešdaļas 11. minūtē pēc Laura Dārziņa metiena tiesnesis slidoja skatīties atkārtojumu, tomēr vārti netika ieskaitīti. 13. minūtē Pečura beidzot guva pirmos vārtus Latvijas izlases labā, tomēr jau pēc 46 sekundēm Romāns Červenka atguva divu vārtu pārsvaru Čehijas izlasei, kas nozīmē, ka Latvijai bija nepieciešams gūt vēl trīs vārtus. Atlikušajā laikā tas vairs neizdevās un Latvijas izlase piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 1:3.

Latvijas izlase izcīnītu uzvaru pamatlaikā, tad tā kvalificētos pasaules čempionāta ceturtdaļfinālam. Latvijas komandai šī bija pēdējā spēle F apakšgrupā, savukārt čehi otrdien vēl tiksies ar Kanādas izlasi.

Pasaules čempionāta pirmajā posmā Latvijas izlase uzvarēja vienā no trijām spēlēm un otro posmu uzsāka bez punktiem. Savukārt F apakšgrupas pirmajā spēlē Latvijas komanda ar 2:4 zaudēja Zviedrijai, bet otrajā mačā ar 5:0 sagrāva Norvēģiju. Savukārt Čehija savā F grupas pirmajā spēlē ar 2:3 zaudēja Šveicei.

Latvijas izlases sastāvs spēlē ar Čehiju:

Edgars Masaļskis, Edgars Lūsiņš, Georgijs Pujacs, Arvīds Reķis, Guntis Galviņš, Aleksandrs Jerofejevs, Kristaps Sotnieks, Artūrs Kulda, Jānis Andersons, Māris Jass, Mārtiņš Cipulis, Herberts Vasiļjevs, Aleksandrs Ņiživijs, Kaspars Daugaviņš, Jānis Sprukts, Mārtiņš Karsums, Andris Džeriņš, Lauris Dārziņš, Gints Meija, Sergejs Pečura, Jēkabs Rēdlihs, Kaspars Saulietis.

LETA/Foto: AFP